Zvezda 2009. tvrdila da joj je Mišković oprostio 3,5 miliona evra duga!

Član komisije koja je spasavala Zvezdu Branimir Babarogić izjavio pre tri godine da se Marko Mišković "sa zadovoljstvom" odrekao para koje je pozajmio klubu

  • 0

Izjava Marka Miškovića da mu Crvena zvezda duguje 3,5 miliona evra, kao i potvrda te vesti koja je stigla od generalnog sekretara kluba Đorđa Stefanovića, potpuno je suprotna izjavi koju je 2009. godine dao Branimir Babarogić, da se sin najpoznatijeg srpskog biznismena odrekao svih potraživanja prema Zvezdi!

Naime, Babarogić je tada, kao jedan od trojice članova "spasilačke" komisije Zvezde, bukvalno izjavio "Marko se sa zadovoljstvom odrekao pozajmice"!!!

Nekadašnji potpredsednik Crvene zvezde Marko Mišković podneo je neopozivu ostavku na tu poziciju u aprilu 2009. godine. U trenucima kada je crveno-beli klub grcao u dugovima od više od 20 miliona evra, Mišković je po rečima Babarogića oprostio "3 miliona evra u korist voljenog kluba".

- Marko se sa zadovoljstvom odrekao pozajmice. Tako je na najbolji mogući način pokazao koliko je lojalan Zvezdi. To opet dokazuje da nijednog trenutka nije imao aspiracije da kupi klub, kao što se spekulisalo. Velika je šteta što je podneo ostavku, bio je idealan za dugogodišnjeg predsednika - izjavio je 2009. Branimir Babarogić, član Zvezdine komisije i nekadašnji poznati sudija.

Mediji su Babarogićeve reči shvatili na način da je dug kluba iz Ljutice Bogdana sa 22 miliona pao na 19 miliona evra, a Miškovićeva tri miliona smatrala su se doniranim u vidu pozajmice.

Međutim, Marko Mišković je danas izjavio za Večernje novosti da mu Zvezda duguje 3,5 miliona evra, što je nešto kasnije potvrdio gensek kluba Stefanović.

- Ma, nemojte da me pitate o klubu sa “Marakane”, duguju mi veliki novac – odgovorio je Mišković na pitanje izveštača o Crvenoj zvezdi.

O kolikoj sumi je reč?

- Kada sam otišao iz Crvene zvezde dugovali su mi tri miliona evra. Sada se taj iznos uvećao za još pola miliona evra, jer je u međuvremenu aktiviran jedan kredit – pojasnio je Mišković.

Đorđe Stefanović je potom rekao za Telegraf da je tačno da klub duguje nekadašnjem sponzoru Marku Miškoviću 3,5 miliona evra i da u toj priči nema ništa sporno.

- Dug postoji, to je ta suma. Ostavile su ga prethodne uprave Toplice Spasojevića i Dan Tane, a mi ćemo polako da ga otplaćujemo. Mi smo pre tri godine s Markom Miškovićem sklopili korektan dogovor o vraćanju duga na rate, a nedavno nam je i njegova kompanija dala novu pozajmicu – rekao je Stefanović.

Branimir Babarogić se danas nije javljao na pozive Telegrafa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA