KRAJ! BORUSIJA - BAJERN 1:2! Roben za titulu Lige šampiona u 89. minutu!

Mandžukić doveo Bajern u vođstvo u 60. minutu, ali je nedugo zatim Dante faulirao Rojsa za penal, koji je uspešno izveo Gundogan! U završnici meča, Roben šokirao posle greške "milionera"

  • 0

Posle 12 godina, pehar namenjen najboljem klubu u Evropi će krasiti vitrinu u Nemačkoj, i to u Minhenu!

Bajern je savladao dortmundsku Borusiju rezultatom 2:1 u jednom fenomenalnom meču. Golove su postigli Mandžikić i Roben, dok je za "milionere" pogodio sa bele tačke Gundogan.

Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

Gledalaca: 90.000 Stadion: Vembli (London)

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler, Subotić, Humels, Pišček, Šmelcer, Bender, Gundogan, Rojs, Blaščikovski, Groskrojc, Levandovski.

BAJERN MINHEN: Nojer, Dante, Boateng, Lam, Riberi, Havi Martinez, Roben, Miler, Alaba, Švajnštajger, Mandžukić.

TOK MEČA

Kraj! Bajern je šampion Evrope!

90+4  - Gomez ulazi umesto Mandžukića.

90+1 - Šiber umesto Blaščikovskog.

89. minut - GOOOOOOL! Kako su samo jeftin gol igrači Dortmunda dozvolili da prime! Ajren Roben donosi svojoj ekipi petu titulu šamšiona Evrope.

87. minut - Vaj-den-fe-ler! Kako je samo odbranio Švajnštajgerovu bombbu sa oko 15 metara!

76. minut - Alaba pokušao sa skoro 20 metara, ali je Vajdenfeler, rečju, čudesan!

72. minut - Borusija će slaviti Nevena Subotića! Srpski defanzivac je bukvalno sa gol-linije očistio loptu koju je poslao Miler u prazan gol, ali je Subotić bio brži i od Robena koji je jurio da potvrdi gol.

67. minut - GOOOOOOOL! Penal za Borusiju! Gundogan sa bele tačke! Dante prethodno faulirao Rojsa u kaznenom prostoru!

60. minut - GOOOOOOOL! Mandžukić donosi vođstvo Bajernu posle asistencije Robena!

58. minut - Da je Mandžukić bolje glavom zahvatio loptu posle kornera i da na golu nije Vajdenfeler, sada bi slavili Bajernovi navijači.

56. minut -Nešto mirnije na početku drugog poluvremena, sa dosta prekida.

45. minut - Poluvreme!

42. minut - Neverovatno šta je Roben promašio po drugi put! Našao se ispred Vajdenfelera, koji je refleksno odreagovao i ponovo spasio mrežu svog tima. 35. minut - Levandovski je odlično prešao Dantea i iskosa šutirao, ali na golu je zid. Nojer ponovo interveniše.

30. minut - Trgnuo se Bajern! Roben je imao jedan na jedan sa Vajdenfelerom ali i ovaj golman apsolutno briljira.

26. minut - Prva prava šansa za Bajern i umalo gol! Mandžikić je glavom poslao loptu tačno ispod prečke, ali je golman Vajdenfeler sjajno intervenisao!

22. minut - I Bender opasan pred golom Bajerna!

19. minut - Rojs je povukao kontru i dozvoljeno mu je da se još jednom uposli Nojer! Golman Bajerna jedini koji je na visini zadataka za sada u ekipi Bavaraca.

15. minut - Kakva šansa sa Blaščikovskog! Našao se u petercu kada ga je na vreme snimio Rojs, ali je njegov poluvolej zaustavio Nojer. - Ne znam mnogo o fudbalu, ali gol za Bajern bi bio skroz na mestu. Ipak, navijam za žuti tim - iskren je američki teniser Džon Izner.

14. minut - Prelep udarac Levandovskog sa distance, interveniše golman Nojer. Već trći šut Dortmunda ka golu Bajerna, prvi u okvir gola.

10. minut - Blaščikovski i Rojs kombinovali, a novi šut za Borusiju uputio je Poljak, čiji ubojit šut završava iznad gola.

8. minut - Brzo se igra, obe ekipe jurišaju na svaku loptu.

3. minut - Prvi šut, i to za Borusiju. Levandovski je pokušao sa dsetak metara, ali je Boateng to izblokirao.

Prilikom intoniranja himne Lige šampiona, navijači Dortmunda na "Vembliju" su okrenuli leđa terenu i visoko podigli svoje ruke sa podignutim srednjim prstom. Pretpostavljamo da se radi o svojevsnoj poruci za UEFA, koja je je sprečila navijače "milionera" da još jednom zadive svet sjajnim koreografijama.

- Bez obzira koliko bih voleo da pobedi Dortmund i kompletira sjajnu priču, moja glava kaže da če Bajern biti šampion. Fudbalski romantik u meni bi voleo da vidi Borusiju na postolju. Kada govorimo o pobedniku, morate da date prednost Bajernu. Jaki si u svakom pogledu. Dortmund ima sjajan timski duh ali Bajern ima klasu - mišljenje je fudbalera Marseja Džoija Bartona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA