NBA: In Dankan veritas, Sparsi na korak od finala

Centar Sparsa ponovo je bio najzaslužniji za trijumf Sparsa nad Memfisom posle produžetka (104:93), ovoga puta u potpuno rasprodatom (16. uzastopni put u NBA plej-ofu) "FedEx Forumu"

  • 0

Tim Dankan, 37-godišnji centar San Antonija, daje sve od sebe da ekipu dovede u veliko finale NBA lige. I za sada mu odlično ide. Košarkaš rođen na Devičanskim ostrvima je u meču sličnom prethodnom, ponovo bio "alfa i omega" u produžetku. Dankan je postigao prvih pet poena za treću pobedu u finalnoj seriji Zapada. Memfis - San Antonio 93:104 (29:13, 15:27, 21:24, 22:21, 7:18).

- Ponovo je isto uradio. Opet u produžetku - rekao je Greg Popović, trener Sparsa, da bi Dankan kratko dodao:

-  Iznenađen sam i sam onim što mogu da uradim. Ovde sam da bih igrao i, iskreno, ne brinem o broju godina koje imam.

Memfis najverovatnije neće postati ekipa koja će se dva puta u istoj sezoni vraćati iz mrtvih. Grizlisima očigledno nedostaje vođa. Da se zna ko je gazda na parketu. Džabe im i tim i igra i pojedinci kada nemaju nekoga kao što je Tim Dankan. Ili Manu Đinobili.

Sparsi su sada u seriji od pet vezanih pobeda u plej-ofu i verovatno su ih demoni prošlosti mimoišli. Podsetimo, prošle sezone su u finalu Zapada prokockali 2:0, pa su Durent, Vestbruk i ekipa otišli na duel s Majamijem. Sad je priča posve drugačija. Sparsi su samouvereni i ne smeta im činjenica da tokom utakmice gube i sa 18 poena razlike.

Konačnu pobedu u finalu Zapada "mamuze" mogu da overe u ponedeljak, a valja istaći da se nikada u istoriji NBA nije dogodilo da tim koji vodi sa 3:0 ispadne.

Toni Parker je ubacio 26 poena, pet u produžetku, Dankan je imao koš manje (10 sk), što je ukupno 144 plej-of dabl-dablova (drugi na večnoj listi, iza Medžika Džonsona). Tijago Spliter je u pet dodatnih minuta upisao šest za ukupno 11 poena.

Majk Konli je sa 20 ubačenih poena predvodio Memfis. Mark Gasol je uz 14 skokova imao 16 poena. Zek Rendolf je opet imao dabl-dabl sa više uhvaćenih lopti nego poena - 15/14.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA