NEZAPAMĆENO! Budućnost na 12 utakmica bez navijača! Suspenzije zbog vređanja Savićevića i sudije! (VIDEO)

Neverovatan epilog nereda tokom finala Kupa Crne Gore, suspenzije za vlasnika Čelika, koji je vređao legendu Crvene zvezde, i predsednika FSCG. Suspendovani klupski predstavnici, komesar za bezbednost, lekar, igrač...

  • 4

Zbog nereda koje su napravili navijači Budućnosti na mečevima sa Lovćenom u prvenstvu i Čelikom u finalu Kupa, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore izrekla je kaznu Budućnosti da narednih šest utakmica igra bez publike!

To je verovatno rekordna kazna u Evropi, pišu crnogorske "Vijesti".

Zbog slabe organizacije utakmice protiv Lovćena, koja je prekinuta u 68. minutu zbog ubacivanja stolica sa severne tribine, podgorički klub kažnjen je odigravnjem četiri utakmice bez prisustva publike na svom stadionu. Zbog nereda u kojima su učestvovali navijači Budućnosti tokom finalne utakmice Kupa, "plavi" su dobili još dve domaće utakmice bez navijača.

Podsetimo, nastala je prava desetominutna havarija na zapadnoj tribini, nakon što je sudija u 74. minutu pri rezultatu 0:0 svirao nepostojeći penal za Budućnost, koji potom nije ni izveden!

Penal možete videti na narednom snimku na 1.52.00, a nerede na tribinama na 1.54.20.

Ako se svemu ovome doda i kazna koju je Budućnost prošle godine dobila od strane UEFA zbog nereda tokom utakmice sa poljskim Slaskom (jedna međunarodna utakmica bez publike), znači da će osvojač Kupa i još aktuelni šampion čak sedam utakmica u svim takmičenjima igrati kod kuće pred praznim tribinama!

Ni tu nije kraj. Disciplinski ograni zabranili su pristustvo organizovanim navijačima Budućnosti na narednih šest utakmica u gostima (po tri zbog Lovćena i Čelika).

Sve ovo znači da "varvari" neće moći da navijaju za Budućnost na narednih 12 utakmica na stadionu pod Goricom i na strani, u prvenstvu i u Kupu, kao ni na prvom narednom evropskom meču, u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu šampiona.

Kad govorimo o novčanom delu kazne, podgorički klub kažnjen je i sa 3.000 evra zbog loše organizacije prekinutog meča sa Lovćenom.

VLASNIK ČELIKA SUSPENDOVAN ZBOG VREĐANJA SAVIĆEVIĆA!

Žestoke kazne dobio je i Fudbalski klub Čelik, čiji su navijači i funkcioneri takođe učestvovali u neredima tokom finalne utakmice Kupa.

"Metalurzi" će naredna dva domača meča u takmičenjima pod organizacijom FSCG igrati pred praznim tribinama, dok će organizovanim navijačima biti zabranjeno da navijaju na tri naredna gostovanja. Baš kao i Budućnost, i Čelik će morati da iskešira tri hiljade evra.

Vlasnik Čelika Ranko Radulović kažnjen je zabranom obavljanja funkcija u trajanju od 18 meseci zbog vređanja članova fudbalskog rukovodstva i predsednika FSCG Dejana Savićevića na utakmici finala Kupa Crne Gore i zabranom obavljanja funkcija u trajanju od šest meseci zbog fizičkog napada u pokušaju na sudiju utakmice Nikolu Dabanovića.

Disciplinska komisija FSCG time je Raduloviću izrekla jedinstvenu disciplinsku meru zabrane obavljanja funkcija u trajanju od dve godine: na zvaničnim utakmicama (ulazak u svlačionice tokom utakmice i pristup restriktivnom prostoru za vreme utakmice) i zabrana ulaska na stadione.

Zbog pljuvanja sudije tokom finala Kupa, komesar za bezbednost Dragomir Jaredić suspendovan je na osam meseci i kažnjen sa 500 evra.

Klupski lekar Zoran Mrkić i predstavik kluba Vojislav Bakrač dobili su po šest meseci i 500 evra zbog psovanja i vređanja sudije, dok je trener Slavoljub Bubanja kažnjen zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mesec dana zbog nesportskog ponašanja prema arbitru.

I konačno, igrač Čelika Marko Dževerdanović suspendovan je na pola godine zbog pokušaja fizičkog napada na sudiju.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    29. maj 2013 | 08:36

    To su kazne , Tole gledaj kako se zavodi red.

  • misa tumbas

    29. maj 2013 | 07:18

    svaka cast crnogorci...tako I treba

  • locoloco

    29. maj 2013 | 05:38

    Ne opravdavam Deja za neke stvari ali to je njegov licni zivot ali svi znamo da njega nije bilo i da on nije tu crnogorska reprezentacija bi bila gora od Malte a crnogorski fudbalski savez bi pokrali kao sto sve zivo pokradose,a svi znamo ko je gazda Celika tako da nema potrebe to komentarisat.Klupski crnogorski fudbal ne treba pominjaticinjenica je ta da momci igraju za 300 do 500 eura i to kad im se isplati a inace kasni po 3-4 meseca .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA