Severna Koreja gradi luksuzni ski-centar

Kao odgovor na Zimske olimpijske igre koje će se 2018. godine održati u Južnoj Koreji, Kim Jong Un, predsednik Severne Koreje, naredio da se izgradi ski-resort svetske klase

  • 0

Nuklearne i ostale rakete nisu sve što se gradi u Severnoj Koreji, pošto je Kim Jong Un, "gazda" zemlje, naredio da se što pre izgradi ski-centar! Da, ali kao odgovor na činjenicu da će se u Južnoj Koreji 2018. godine održati Zimske olimpijske igre.

Prema informacijama koje stižu sa nekoliko strana, predsednik najzatvorenije države na svetu predviđa da će "talas zimskog turizma doprineti bržem razvoju zemlje". Usput, Kim Jong Un je zatražio da se sagradi "ski-resort svetske klase" sa svim sadržajima koji moraju da budu prisutni.

Podsetimo, Seul će 2018. godine biti domaćin ZOI, dok su sportisti iz Severne Koreje bojkotovali Letnje OI 1988. održane u Seulu. Sada se ne za da li će se isto desiti i za pet godina, ali za sada nema nikakvog zvaničnog saopštenja vezanog za ovu temu. Opet, ne znamo ni šta će se dogoditi sa turistima, ukoliko se i sagradi ski-centar, pošto je ovaj deo ekonomije strogo kontrolisan od dve-tri državne turističke agencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA