"Blickrig" Zvezde za prvu pobedu u polufinalu

Sjajno zakucavanje Demarkusa Nelsona u poslednjoj deonici iniciralo je seriju od 13:0 kojom su košarkaši Crvene zvezde prelomili prvi meč polifinala i pobedili Mega Vizuru sa 78:61

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde su, bez kapitena i najboljeg strelca Igora Rakočevića, uspeli da "isčupaju" pobedu u prvom meču polufinala Agroživ Superlige. U meču sa dosta promašaja i izgubljenih lopti, u dostojnom ovog dela takmičenja, sa više od 6.500 gledalaca Zvezda je sa 78:61 (21:14, 17:23, 19:16, 21:8) savladala Mega Vizuru i povela sa 1:0 u seriji.

Konačno, kada se sve sabere, Zvezda je dobila meč zbog Demarkusa Nelsona, ali i ofanzivnog skoka. Imali su izabranici trenera Dejana Radonjića u nekoliko navrata po sedam poena prednosti, ali nikako nije uspela da se odlepi na komforniju razliku. Odlična rotacija i tranzicija gostiju, uz serije promašaja domaćih, Megu su vraćali u utakmicu. Boban Marjanović, MVP regularnog dela prvenstva je dugo igrao sa četiri penala, a Avramović, Veličković, Micić i Drča su trojkama smanjivali razliku.

Međutim, te trojke su ih, na kraju, i koštale preokreta i pobede. Istina, ni jedni ni drugi se ne mogu pohvaliti sa Bog zna kakvim rocentima šuta izvan linije za tri. Prelomni momenat dogodio se u poslednjoj deonici kada je najboji igrač meča Nelson u NBA stilu zakucao loptu. Mega je tada vodila sa 58:57, a onda je usledio "blickrig" domaćih. Usledila je serija 13:0...

Sve u svemu, videli smo ne mnogo kvalitetnu utakmicu, ali meč vredan polufinala u kojem je Mega Vizura pokazala da je tim koji se mora shvatiti ozbiljno.

Bez Rakočevića su Zvezdu do prvog trijumfa predvodili Simonović sa 18 i Nelson sa 16 poena, dok je Savović uz 15 koševa imao i 18 skokova. Nelson je bio nadomak dabl-babl učinka, ali mu je nedostajala jedna asistencija. Na drugoj strani, Veličković je ubacio 14, a Krstić i Marjanović sa po 13.

Druga utakmica se igra u petak, a eventualna majstorica u nedelju.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aaa

    30. maj 2013 | 02:15

    Kucanje je smesno,kad se uporedi sa kucanjima gista,gordona,veselog...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA