PARTIZANOVA PIJACA: Smiljanić i Ivanov idu, Ilić ostaje, Đurđević stiže!

Vezista "crno-belih" izvesno odlazi u Genčlerbirligi, dok će defanzivac pojačati odbranu Bešiktaša. Kapiten ostaje bar još godinu dana, a rešenje u napadu se ponovo traži na Banjici

  • 6

Svim navijačima Partizana je nedugo posle kraja sezone jasno da će na jesen ekipa "crno-belih" izgledati poprilično drugačije. Ako je verovati sve učestalijim spekulacijama u štampi, Milan Smiljanić i Ivan Ivanov pakuju kofere za Tursku. S druge strane, šampion je zainteresovan za mladog napadača Rada Uroša Đurđevića.

Prema rečima predsednika turskog Genčlerbirligija Ilhana Ćavćava, usmeni dogovor sa Smiljanićem je postignut, a očekuje se da će biti uskoro ozvaničen. S obzirom da vezisti, koji drugi put napušta Humsku, ističe ugovor u junu, šampion Srbije neće inkasirati novac od ovog transfera. Smiljanić će biti čak peti igrač u redovima Genčlera, u kom su već Radosav Petrović i Nemanja Tomić, Duško Tošić i Dejan Lekić.

Turski mediji navode da je drugi velikan iz te zemlje, Bešiktaš, zainteresovan da u svoju odbranu dovede Bugarina Ivanova. Klupski predstavnik je prisustvovao 144. "večitom derbiju" da bi se uverio u kvalitete defanzivca. Turcima novac ne predstavlja problem, tako da će Partizan po svemu sudeći dobiti oko tri miliona evra odštete, koliko se procenjuje vrednost igrača.

Navijače "crno-belih" oduševiće vest da je najiskusnijem prvotimcu i kapitenu Saši Iliću ponuđen novi ugovor na godinu dana, što je potvrdio i trener Vuk Rašović.

Kad je reč o napadačkom kadru Partizana, i dalje se čeka epilog spekulacija - da li će mladi Aleksandar Mitrović pojačati Porto i da li će Lazar Marković ostati još šest meseci na kaljenju. Tu je i gotovo izvestan odlazak Marka Šćepovića, tako da se uprava ponovo okreće Banjici.

Interesovanje je pokazano za igrača Rada i člana omladinske reprezentacije Uroša Đurđevića.

- Još ništa ne znam o pozivu Partizana. Verovatno se pregovori, ako su počeli, vode između čelnika klubova i menadžera. Za sada sam još igrač Rada i fokusiran sam pre svega na reprezentaciju - rekao je 19-godišnji omladinac Srbije.

- Voleo bih da obučem crno-beli dres, pogotovo što bih igrao zajedno sa Aleksandrom Mitrovićem, sa kojim sam i privatno u odličnim odnosima. Svi bivši igrači Rada dobro su se pokazali u Partizanu. Verujem da bih se i ja brzo uklopio i opravdao poverenje - rekao je Đurđević.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA