Dok Slavnić ulazi u Kuću slavnih, Hrvati kukaju što je ponovo preskočen Kukoč! (VIDEO)

Hrvatski "tportal" navodi da je nekadašnjem igraču splitske Jugoplastike i Čikago bulsa nanenesena velika nepravda

  • 0

Hrvatski mediji su izrazili nezadovoljstvo povodom izbora FIBA za nove članove Kuće slavnih.

Od 19. juna će u košarkaškoj Kući slavnih biti legendarni plejmejker Crvene zvezde Zoran Moka Slavnić, a u ovom krugu biće primljeni poznati grčki sudija Kostas Rigas, kao i igrači i igračice: Dejvid Robinson (SAD), Tereza Edvards (SAD), Žan-Žak Konseisao (Angola), Endru Gejz (Australija) i Paula Gonsalveš (Brazil).

Posle Radivoja Koraća, Dražena Dalipagića, Dragana Kićanovića i Vlada Divca, Slavnić će biti peti Srbin koji je kao igrač postao član Kuće slavnih.

"Ono što je mnoge iznenadilo svakako je činjenica kako u 'Klasi 2013'. na popisu igrača nema Tonija Kukoča, osvajača tri titule klupskog prvaka Evrope sa splitskom Jugoplastikom i tri titule NBA prvaka s Čikago bulsima," navodi se u tekstu sajta "tportal", koji nosi naslov "Kako je moguće da je Toni Kukoč opet zaobiđen".

- "Klasa 2013." je zaista posebna - rekao je glavni sekretar FIBA Patrik Bauman, na šta su autori dodali da " verovatno ni sam nije bio svestan kako je Kukoču, koji se od aktivnog bavljenja košarkom oprostio leta 2006, nanesena velika nepravda".

"Tportal" na kraju navodi da velika većina igrača ikada primljenih u Kuću slavnih "uz dužno poštovanje u poređenju s Kukočevom karijerom ispadaju - smešni".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA