SRPSKI SPARTANCI U TELEGRAFU: Momci koji će vas svojim veštinama ostaviti bez daha! (FOTO) (VIDEO)

Predstavljamo vam momke koji svojim načinom vežbanja nikog ne ostavljaju ravnodušnim, čineći da nemoguće izgleda toliko lako da se pomislite: ''Hej, pa ovo i ja mogu!"

  • 38

Na prvi pogled obični i jednostavni momci kao i većina drugih, ali već pri prvom kontaktu sa spravama na treningu postaje vam jasno da ih ne zovu bez razloga srpski "Spartanci".

Predstavljamo vam momke koji svojim načinom vežbanja ostavljaju bez daha i čine da nemoguće toliko izgleda lako da pomislite: ''Hej, pa ovo i ja mogu!"

Možda i možete, ali samo da pokušate, jer ćete vrlo brzo shvatiti da je potrebno mnogo vremena, truda, i odricanja da bi stali ''rame uz rame'' s ovim ''vanzemaljcima''.

- Prvi, osnovni i najvažniji korak jeste da sami sa sobom razgraničite šta u stvari želite i koji vam je cilj. To je ujedno i najteže u svemu ovome. Posle toga treba da održite čvrstu volju i uspeh je zagarantovan.

Mnogi se pitaju kako uspevamo sa tri-četiri treninga sedmično da izdržimo sve napore, ali ne znaju da za nas nema odmora i da minimum dva puta dnevno, sedam dana u nedelji, treniramo bez obzira na vremenske uslove - kaže Nenad, jedan od osnivača pokreta koji je zaživeo od pre dve godine.

Iako su im treninzi smisao života, daleko od toga da su ''Spartanci'' zapostavili ostale životne ''stavke'', pre svega obrazovanje. Nenad je na prvoj godini Vojne akademije, njegovim stopama bi trebalo da krene i Milan, koji je na završnoj godini srednje škole, dok najstariji među njima Stefan uspešno studira dizajn.

Jednom rečju − momci za primer.

- Da bi uspeli u svemu ovome ipak je potrebno mnogo odricanja. Mi smo se ograničili na relaciji vežbanje, škola i odmor i za sada uspevamo u tome. Kada radimo vežbe u parku ljudima koji posmatraju čini se da je vrlo jednostavno, ali u stvari nije.

- Za svaku novu vežbu mi odvojimo dve do tri nedelje kako bismo je usavršili. Bitno je postaviti cilj i konačan rezultat će na kraju doći - istakao je Stefan, možda i najspremniji ''Spartanac'' u grupi, koji je objasnio i način na koji vežbaju.

- Naši trenizi nisu isti. Moramo ih menjati s vremena na vreme u zavisnosti od toga šta radimo. Ponekad je dovoljno 45 minuta efektivnog rada sa pauzama od po nekoliko sekundi, ali isto tako kada radimo vežbe za snagu, treninzi traju po dva sata sa pauzama od po nekoliko minuta.

Na pitanje da li sarađuju sa nekim drugim sličnim grupama, dobili smo potvrdan odgovor.

- Često uzimamo neke vežbe od Rusa koji takođe povremeno kopiraju nas. Dosta kvalitetnih treninga može da se nađe na internetu, ali ti je nekako najmilije da sam napraviš svoju vežbu. Onda budeš i te kako ponosan - smatra Nenad, koji dodaje:

- Kod nas ne postoji  takmičenje, ali u svetu je to odavno popularno i čak ima i Svetsko prvenstvo koje će biti ove godine u Norveškoj. Nažalost, mi još nemamo ekipu za takmičenje, ali se nadam da će je biti u dogledno vreme.

Ovi momci su privukli pažnju javnosti zbog toga što treniraju po celom gradu. Najviše po parkovima, među kojima prednjači onaj na Tašu, gde ''Spartanci'' i provode najviše vremena.

- Tamo imamo sve što nam je potrebno, kao što su vratilo i razboj. Ukoliko su tu još i karike i viseće merdevine, onda je to pun pogodak. To su osnovne stvari na kojima izvodimo vežbe - istakao je Stefan, koji je napomenuo i to da se njihovoj grupi često priključuju i početnici koji žele da vežbaju.

- Milan i Nenad najčešće vode računa o početnicima koji nam se pridruže. Svi treninzi sa nama su besplatni i ovim putem pozivamo sve koji su zainteresovani da nam se priključe.

Poziv koji svakako treba razmotriti.

(M. Marić / D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Milan i Stefan

    30. maj 2013 | 23:59

    Pozdrav svima od ekipe sbartans. Znamo mi da ima i boljih i jacih itd. Mi dajemo sve od sebe, trudimo se i treniramo. Promovisemo zdrav zivot i sport naravno svaku vrstu a ponajvise ovaj kojim se bavimo. Bilo bi lepo kada bi sto vise mladih krenulo ovim putem. Ovaj sport je "tu" bilo kad i bilo gde... Znamo mi da ce biti mnogih koji ce po nama pljuvati ili misliti da se mi dicimo snagom nekom ili ne znam cime, ali nije tako, mi samo treniramo za sebe i sve svoje znanje upucujemo na sve strane i voleli bismo da se ova "Street workout zajednica - Sbartans " prosiri i da svi momci i devojke naravno i svi ostali ljudi koji zele mogu da treniraju u svom mestu/parku, da svako mesto ima poligon za ovo i da i u Srbiji ovo bude razvijeno kao sto je u svetu. Da jednog dana i Srbija ima reprezentativce na svetskim takmicenjima u ovom sportu bilo da je to neko iz nase grupe ili ne, bitno je da je iz Srbije :) Pozdrav Svima od sve trojice :)

  • xyl

    30. maj 2013 | 23:20

    Bravo momci vi treba da ste uzor danasnjoj deci i da svakog dana pre dnevnika u pola osam imate spot na tv-u.Da je srece i pameti u ovom narodu ovde bi trebalo imati stotinu komentara ali na zalost samo se komentarisu gluposti.Jos jednom svaka vam cast.

  • Damljan Juga Jugovic

    30. maj 2013 | 23:02

    svaka cast momci,i kod nas ima dosta momaka koji treniraju na taj nacin. bez truda nema uspjeha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA