''PARNI VALJAK'' PROTUTNJAO NIZIJOM: Voša pala na putu za finale!

Rutinskom pobedom rezultatom 82:61 košarkaši Partizana sa 2:0 u seriji savladali Novosađane i tako izborili šansu da se bore za trofej

  • 2

Košarkaši Partizana MTS prvi su finalisti Agroživ Superlige! Pobedom u Novom Sadu protiv Vojvodine, rezultatom 82:61 (29:13, 17:16, 18:14, 18:18), "crno-beli" su stigli do drugog trijumfa u seriji, čime su stekli mogućnost da u finalnom duelu, gde čekaju boljeg iz susreta između Crvene zvezde i Mega Vizure, odbrane titulu osvojenu prošle godine.

Očekivana pobeda Partizana nijednom nije dovedena u pitanje. Posle uvodne nervoze "crno-beli" su vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do kraja meča i upravo igra i rezultat iz prve deonice bili su ključ uspeha u Novom Sadu. Bila je ovo ukupno četvrta pobeda Partizana u susretima sa Vojvodinom ove sezone.

Najefikasniji na meču bio je Žofri Lovernj sa 20 poena i 11 skokova. Lučić je postigao 11, a Gagić osam poena. S druge strane, u redovima Vojvodine istakli su se Zeković sa 16 poena, Kalinić sa 11 i Marković sa deset ubačenih koševa.

Oba tima su ušla nervozno u meč, što je rezultiralo malim brojem poena u uvodnim minutima da bi se Partizan vrlo brzo odlepio na plus osam − 12:4.

Domaći tim jednostavno nije ima rešenje za francuskog internacionalca Žofrija Lovernja, koji je u prvom periodu ubacio 10 poena uz sedam skokova za ubedljivih 29:13 na kraju prve četvrtine.

I u nastavku je viđena ubedljiva igra Partizana. Uz sjajnog Lovernja probudili su se i ostali košarkaši za velikih plus 17 na poluvremenu − 46:29.

Slično kao i na početku meča i treća četvrtina donela je mali broj poena u prva tri minuta. Iako nije briljirao, Partizan je uspeo da održi prednot, najviše zahvaljujući odbrani, i u poslednjih 10 minuta gosti su krenuli sa 18 poena viška − 61:43.

Iskoristio je trener "crno-belih" Duško Vujošević situaciju kada je sve bilo rešeno i u poslednjoj deonici pružio je priliku igračima sa manjom minutažom, koji se nisu obrukali za konačnih 82:61.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA