Liga šampiona: Barsa već prošla dalje, minimalac Liona

U pobedi 3:1 nad Leverkuzenom dva gola Sančeza, jedan Mesija. Lion sa minimalnom prednošću ide na Kipar...

  • 2

Prva dva meča osmine finala Lige šampiona: Leverkuzen – Barselona 1:3 (0:1), Lion – Apoel 1:0 (0:0). Aleksis Sančez kreirao pobedu Katalonaca u Leverkuzenu koji su jednom nogom već u četvrtfinalu, dok je Apoel uspeo u nameri da ne izgubi ubedljivo uoči paklenog revanša pred svojim navijačima na Kipru.

Ko će Barsi da da 3 gola na Nou Kampu?

Poznajući Barselonu, ekipa Pepa Gvardiole je već u četvrtfinalu Lige šampiona. Prednost iz Leverkuzena biće dovoljna za katalonsku ekipu pre revanš za dve nedeljena svom stadionu, gde je Barselona vrlo ubedljiva ove sezone. Na Nou Kamp stadionu, "farmaceuti" bi morali bar 3 gola da postignu, što je po mnogim faktorima u granici sa naučnom fantastikom.

Iako je prvo poluvreme bilo za zaborav, a vredno poemena samo gol Aleksisa Sančeza, nastavak je iapk uspeo da podseti zašto je ovo meč Lige šampiona. Veliki broj prilika na obe strane, po gol oba tima, sjajne intervencije golmana, praktično su se naizmenično ređali više od 30 minuta.

Ali se sve opet završilo golom Katalonaca, koji su još jednom potvrdili da su prevazišli ovu fazu takmičenja. Nemci u ovom trenutku nisu mogli više protiv vladara planete.

Pep Gvardiola je izveo na teren Baj arene sastav bez standardnog Ćavija. Vezista Katalonaca je ostao na klipu zbog povrede lista, ali se to nije previše odrazilo u igri evropskog i svetskog prvaka. Barselona je tokom 45 minuta bila dominantniji rival, ali bez prave prilike do same završnice poluvremena. Kontranapad je uspešno završio Aleksis Sančez. Čileanac je u poslednjih nekoliko utakmica najbolji strelac Katalonaca.

Iako je Leverkuzen poslednji nemačkim tim koji je uspeo da pobedi Barselonu, tokom većeg dela meča Rolfs, Kisling i drugovi nisu mogli „ništa“ gostujućem timu.

Domaći fudbalere su dodali gas po povratku iz svlačionica, a Kadlec je savladao glavom Valdesa za izjednačenje već u 52. minutu iskoristivši Barsinu parolu "lako ćemo" koja je bila evidentna i u prvih deset minuta nastavka.

Iako su Nemci bili ofanzivniji, usledio je novi šok za domaću publiku. Očito raspoloženi Aleksik Sančez je ponovo imao svoju minijaturu, doneo je novu prednost gostima, koji igraju podređenu ulogu i pored novog vođstva u drugom delu.

Serija prilika na obe strane nije krunisano pogocima, a svoj trenutak je u finišu dočekao Leo Mesi, 7. golom u Ligi šampiona ove sezone. Argentinac je pobegao čuvarima Leverkuzena u finišu meča, samo se poklonio i doneo 3:1, time pretekavši Raula i Ševčenka na listi najboljih strelaca u istoriji nokaut faze Lige šampiona.

Leverkuzen: Leno, Švab, Rajnarc, Fridrih, Ćorluka (od 90. Da Kosta), Kadlec, Kastro, Rolfes (od 77. Kisling), Bender, Augusto, Šurle (od 90. Belarbi).

Barselona: Valdes, Alveš, Pujol, Abidal, Fabregas, Inijesta (od 61. Inijesta), Maskerano, Buskets, Adrijano (od 70. Pedro), Sančez (od 86. Kuenka), Mesi.

Strelci: Kadlec u 52. za Leverkuzen, a Sančez u 41. i 55 i Mesi u 88 za Barselonu.

Apoel se branio i ima šansu u revanšu...

Lion je od prvog minuta napao na gol kiparske ekipe našeg trenera Ivana Jovanovića. Slobodan udarac Kalstroma, dobra intervencija Hiotisa zagrejala je dlanove ispunjenom Žerlanu, gde se našlo i nekoliko hiljada kiparskim navijača.

Pokušavali su i Bastos, odnosno Revelije tokom prvog dela, bez uspeha.

Gosti od odbrane svog gola apre svega, nisu odustali ni u nastavku, ali su morali da vade loptu iz svoje mreže. Lekazet, koji je u 58. minutu doneo erupciju oduševljenja na Žerlanu i odmah bio zamenjen Brianom. Favorit je uspeo da slomi čvrstu odbranu kiparskog šampiona.

Čini se da je epilogom meča na Žerlanu najzadovoljniji Ivan Jovanović. Srpski trener kao da zna kako će sa “minus 1“ pred svoje navijače za dve nedelje.

Iako je Lion bio daleko dominantniji (što se i očekivalo), Francuzi su mukom uspeli da steknu kakvu takvu prednost pre pakleni revanš u Nikoziji. Usudićemo se da kažemo da Lion uopšte nije bliži plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona.

Ko zna, možda silni promašaji Bastosa i Kalstroma iz prvog meča, na kraju skupo koštaju ranjivi francuski klub.

Lion: Ljoris, Kris, Kone, Reveiljer, Sisoko, Kalstrom, Ederson (od 71. Ederson), Bastos, Lakazet (od 58. Brian), Gonalons i Lisandro.

Apoel: Kiotis, Žorž, Kaka, Pursaitides, Morais, Sousa (od 72. Marsinjo), Boaventura, Haralambides (od 82. Manduka), Pinto, Ailton (od 67. Solari), Tričkovski.

Strelac: Lakazet u 58. minutu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA