Lebron ''vozi'' Majami ka velikom finalu (VIDEO)

Preokretom u trećoj četvrtini "vrelina'' stigla na korak do meča sa prvakom Zapada San Antoniom

  • 1

Nije bilo lako navijačima Majamija posle prvog poluvremena u rasprodatoj ''Amerikan erlajns Areni''. Gledali su kako treće uzastopno finale možda izmiče, ali se Lebron Džejms sjajnom igrom u trećem periodu protiv Indijane pobrinuo da ''vrelina'' dođe na korak od velikog finala - 90:79 (19:23, 21:21, 30:13, 20:22) za 3:2 u seriji.

- Ovo je ono zbog čega sam došao u Majami. Šansa da se svake godine borim za prsten. Na korak sam da to ponovo učinim - rekao je Džejms, koji je postigao 16 od svojih 30 poena u trećem periodu.

Vodila je Indijana posle poluvremena sa 44:40, imala je vrlo brzo i plus šest, ali ih je serija ''vreline'' od 30 - 10, i naravno Džejms, polako ''spustila" na zemlju.

Sam ''kralj'' je ubacio sedam od 10 šuteva za dva, dok je Indijana ''pucala'' tri od 14. Džejms je imao četiri skoka, a Pejsersi ukupno šest, dok su imali samo jednu asistenciju u trećoj četvrtini za razliku od Džejmsove četiri.

Upravo to je jedan od razloga preokreta Majamija u drugom delu, mada im je naruku išlo i to što je Lens Stivenson, jedan od najboljih igrača Indijane u prva četiri meča, bio opterećen sa ličnim greškama.

Pored 30 poena Džejms je imao i osam skokova i šest asistencija. Veliku pomoć imao je u Judonizu Hazlemu, koji je postigao 16 poena (8/9 iz igre), Vejd je ubacio 10, dok se Boš zaustavio na samo sedam poena.

U redovima Indijane prednjačili su Hibert sa 22 poena i šest skokova, kao i Dejvid Vest sa 17 poena i osam skokova.

Naredni šesti meč na programu je u noći između subote i nedelje (2.30) u Indijani.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA