Mega nadvisila crveno-bele, majstorica odlučuje o finalisti plej-ofa!

Košarkaši Mega Vizure u tvrdoj i neizvesnoj utakmici pobedili Crvenu zvezdu 73:71 i izjednačili na 1:1 u seriji * Odluka u nedelju u Pioniru

  • 4

Košarkaši Mega Vizure savladali su u Kruševcu Crvene zvezdu 73:71 u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Agroživ Superlige i izborili majstoricu u joj će se odlučiti ko će biti protivnik Partizana u finalnoj seriji. Meč odluke igraće se u nedelju u hali Pionir.

Domaćini su bili nešto pribraniji u penal završnici obeleženoj greškama igrača obe ekipe. Boban Marjanović sa 16 poena i 15 skokova dominirao je pod obručima, Luka Drča ubeležio je 15 poena, a Novica Veličković 14 za pobedničku ekipu, sve u drugom poluvremenu.

Zvezdi je puno nedostajao kapiten Igor Rakočević, u njegovom odsustvu Marko Simonović postigao je 20 poena (trojke 4-11) i šest skokova, Demarkus Nelson je dodao 14, ali dosta je i grešio (pet izgubljenih lopti) a dvocifren učinak, 13 poena, imao je i Boris Savović.

Prvo poluvreme donelo je mali broj poena, timovi su igrali u serijama, posle 4:0 za domaćine usledilo je osam poena crveno-belih. Prvi period zavšen je minimalnom prednošću Mege (17:16) koja je u nastavku serijom 9:0 stigla do dvocifrene prednosti, 26:16.

Zvezda se tada budi i pravi 11:0, dolazi u kratkotrajno vođstvo, da bi se u završnici poluvremena košarkaši Mega Vizure bolje snašli i na odmor otišli sa plus jedan, 30:29.

Nastavak je doneo izjednačenu igru u kojoj su bolja odbrana krasila obe ekipe. Domaćini su bili uglavnom u prednosti, ali nisu uspevali da se na duže odlepe, najviše su imali sedam poena razlike41:34 da bi u završnu deonicu ušli sa 49:47.

U poslednjoj  četvrtini viđene su česte promene vođstva, Mega je ušla sa malom prednošću u sam finiš, Micić je promašio dva slobodna bacanja i dao protivniku veliku šansu, ali revanširao se Nelson nepreciznim šutem iz neizrađene pozicije i potom faulom koji je Miciću pružio novu šansu sa linije penala. On je to iskoristio i Mega Vizura povela je 72:69.

Nelson zatim koristi dva bacanja, a crveno beli motrali su da prave faul jer je ostalo samo 13 sekundi. Drča je pogodio samo jedno bacanje, što je dalo šansu Zvezdi, međutim Simonovićev šut sa trojke završio je na obruču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA