Partizan četvrta ekipa u Evropi, Barseloneta slavila na Banjici!

"Crno-beli" izgubili 10:11 od španske ekipe za treće mesto na završnom turniru vaterpolo Lige šampiona

  • 1

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da osvaje treće mesto na fajnal-foru Lige šampiona i zaokruže ovu sezonu. Barseloneta je pobedila "crno-bele" rezultatom 11:10 (4:2, 3:2, 2:3, 2:3).

Partizan su koštale prve dve slabije odigrane četvrtine, a španska ekipa je uglavnom preko centra Vrlića uspevao da pravi dosta problema mladoj i perspektivnoj beogradskoj ekipi. Porazu je i kumovala neefikasnost sa igračem više, a crno-beli su se razigrali tek na kraju, kada su uspeli da smanje na gol-razlike na pola minuta do kraja, ali je poslednji šut bio neprecizan.

Najefikasniji su bili Dušan Mandić, Nikola Dedović, Stefan Mitrović i Miloš Ćuk sa po dva gola. Na drugoj strani,  Josip Vrlić postigao je četiri gola, Felipe Perone postigao je tri, a Mark Mingelj dva.

"Crno-beli" su dan ranije na Banjici prikazali odličnu igru protiv glavnog favorita na završnom turniru, dubrovačkog Juga - u bazenu nije manjkalo borbenosti i želje, ali jeste iskustva kojim bi se šokirao hrvatski klub.

Trener Vladimir Vujasinović imao je malo vremena da povrati motivaciju u svojoj ekipi, ali crno-beli nisu imali dovoljno snage da zauzmu treće mesto Evropi.

- Bila nam je želja to treće mesto, ali nismo imali dovoljno energije. Barseloneta se bolje pripremila i psihološki. Žao mi je jer smo mogli bolje da odigramo u početku. Imamo jednu svetlu budućnost sa ovim momcima. Treba nam još koja godina da stvorimo tim kakav želimo - rekao je trener Vujasinovič posle poraza, i predstavio situaciju koja čeka srpsku trofejnu ekipu:

- Partizan je stvorio tim koji je išao na osvajanje Lige šampiona tri-četiri godine zaredom. To je koštalo dosta novca i ima dosta dugova. Sada ih vraćamo, tako da biće teško. Imamo letnji prelazni rok i 70 odsto momaka kojima ističe ugovor, i biće velika borba zadržati ovu ekipu - rekao je legendarni vaterpolista Srbije.

Za titulu se od 20.15 bore Crvena zvezda i Jug.

TOK MEČA

1. četvrtina: Posle neiskorišćenih prvih napada na obe strane, Miloš Ćuk dovodi Partizan u vođstvo. Mandić je potom pokušao sa distance, ali je pogodio okvir gola. Španci potom koriste prvo isključenje Partizana za izjednačenje. Centar Fernandez je potom doveo špansku ekipu u vođstvo 2:1, a Mingelj povećava na 3:1. Čučković smanjuje na 3:2. Soro je odbranio nekoliko uspešnih šuteva, ali su Španci uspeli da postignu i četvrti gol u prvom periodu.

2. četvrtina: Veliki propust u odbrani i Perone donosi velikih 5:2 za goste. Mitrović i Matović su kombinacijom uspeli da umanje na 5:2, ali nije dugo trebalo da Barseloneta preko  Vrlića ponovo dođe do tri gola prednosti. Preko istog igrača Španci stižu do najveće prednosti pred terći period - 7:4.

3. četvrtina: Jedna od najslabijih partija crno-belih. Martin donosi 8:4 Špancima, a Ćuk smanjuje lepim golom sa distance, a Stefan Mitrović ubrzo kruniše odličnu akciju za dva uzastopna gola crno-belih prvi put na meču. Rackov je u dva navrata mogao da nastavi seriju, ali je Perone ponovo bio precizan za 9:6. Dosuđeni peterac za crno-bele uspešno uzvodi Mitrović.

4. četvrtina: Soro brani šut Peronea, ali nije uspeo posle da ponovi i kada je šutirao Mingelj. Vujasinović je tražio tajm-aut da bi prodrmao igrače, ali Partizan je bio neefikasan i šesti put kada su imali igrača više. Crno-beli kažnjeni četvrtim golom Vrlića za novih +4 na nešto više od tri minuta do kraja. Mandić postiže dva uzastopna gola na minut do kraja, a Dedović smanjuje na 11:10. Brani Soro na 20 sekundi do kraja meča, isključen je Vrlić, ali Jokić promašuje za izjednačenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cika kure

    1. jun 2013 | 18:23

    Partizan i njihove mlade ekipe kako u kosarci tako i u vaterpolu, rukometu, odbojci, fudbalu.oprostite ako nesto zaboravih....pa jbt jefnom priznajte da nisste bili bolji a ne ovako odmah vadjenje na dugove godine i tako to....ne pali vam to vise.CZ sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA