Jelena poslala Stosurovu u rani šoping

Prvu pravu prepreku Jelena Janković je prebrodila pošto je izbacila devetu nositeljku, pobedivši je sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). U sledećoj rundi igra protiv Amerikanke Džejmi Hempton

  • 0

Nekada najbolja teniserka sveta Jelena Janković u Parizu je prebrodila prvu pravu prepreku. Džej-Džej je u rani šoping poslala devetu "kosturašicu" na Rolan Garosu Samantu Stosur. Iako je bila u setu zaostatka Jelena se plasirala u 4. kolo pobedom od 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Početak meča, ali i ishod prvog seta nije obećavao rasplet kakav je Jelena želela. Fizički mnogo jača protivnica "crtala" je po terenu i nije dozvoljavala našoj teniserki da dođe do inicijative. Iako je Jelena imala sasvim solidan procenat ubačenih prvih servisa Sem Stosur je, više na snagu, nego maštovitost osvajala poena.

Međutim, gubitak seta Jelenu nije demoralisao, pošto je protivnica i nije nadigrala. Sabrala se i polako počela da preuzima inicijativu. Brejk je u drugom setu napravila na vreme, a vidno nervozna Stosurova je počela da greši. Poklone je Džej-Džej prihvatala i sigurno dobila set.

I u trećem setu je Jelena igrala na "talasu" iz drugog. Odmah je protivnici oduzela dva servisa... Kada je delovalo da je ušla u ritam koji apsolutno ne odgovara Australijanki i ritam koji će lako odvesti u 4. kolo Jelena je pala. Pala i dopustila protivnici da potpuno preokrene meč. Sem je dobila četiri vezana gema... Jelena je prekinula seriju, a onda, u osmom gemu, ispustila 40:0 na svoj servis. Ipak, deluje da je mentalno jaka pošto je uspela taj gem da dobije. Brejknula je Stosur i u devetom gemu i onda završila meč sa stilom, asom.

U sledećoj rundi Jelena igra protiv Džejmi Hempton, Amerikanke koja je sa 2:0 (6:1, 7:6) izbacila sedmu nositeljku Petru Kvitovu.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA