NBA: Pejsersi razbili Majami, majstorica odlučuje finalistu! (VIDEO)

Košarkaši Indijane snagom kolektiva i dominacijom u skoku savladali branioca titule 91:77 i izjednačili na 3:3 u seriji

  • 0

Košarkaši Indijana Pejsersa savladali su ubedljivo Majami Hit 91:77 i izjednačili na 3:3 u pobedama u finalu Istočne konferencije, pa će učesnika velikog finala NBA lige odrediti majstorica koja će biti odigrana u Majamiju u noći između ponedeljka i utorka po našem vremenu.

Indijana je još jednom dokazala da nikako ne leži braniocu titule. Hiti su šitirali mizernih 36,1 odsto iz igre i izjednačili najmanji broj poena u sezoni, poput meča ligaškog dela  kada su 8. januara poraženi od Pejsersa na istom parketu 77:88. Istini za volju Majami je trojke šutirao odlično, 10-18, ali za dva poena učinak je bio katastrofalan 16-54.

Presudna je bila treća četvrtina u kojoj su domaćini serijom 14:2 prvi put stekli značajnu prednost koju su bez problema sačuvali do kraja.

Pol Džordž sa 28 poena predvodio je Pejserse, ponovo je sjajan bio centar Roj Hibert koji ovu seriju igra u životnoj formi, Hibert je uz 24 poena zabeležio i 11 skokova, pre nego što je napustio meč zbog šest ličnih.

Indijana je imala ogromnu prednost u skoku (53:33) a i u asistencijama (19:10) pa će Majami morati dosta toga da promeni u narednoj utakmici ako želi na megdan San Antonio Sparsima koji su odavno izborili finale i čekaju ko će im biti protivnik.

Lebron Džejms jedini je bio na nivou u redovima Hita, zabeleživši 29 poena, sedam skokova i šest asistencija. Kris Boš i Dvajn Vejd muče muku sa povredama i učinak im je bio razočaravajući, Boš je meč završio sa pet poena, šutirajući iz igre 1-8, dok je Vejd upisao 10 poena uz realizaciju iz polja 3-11.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA