RUSI OSLABLJENI NA EVROBASKETU: Ne igra ni Hrijapa!

Posle otkaza Andreja Kirilenka i Saše Kauna "zbornaja" ostala bez još jednog iskusnog igrača. Viktor Hrijapa zaključio da mu je posle 12 godina kontinuiranih napora potreban odmor

  • 0

Nastavljaju se problemi za košarkašku reprezentaciju Rusije, posle Andreja Kirilenka i Saše Kauna nacionalni tim ostao je i bez Viktora Hrijape, koji je odlučio da ne nastupi na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će biti odigrano u Sloveniji od 4. do 23. septembra ove godine.

- Od Evropskog prvenstva 2001. pa do danas praktično nisam imao odmora. Telo mi je premeoreno i zahteva oporavak. Odlučio sam da zbog toga ne ugram za Rusiju na narednom Evrobasketu, a za dalje ćemo videti - rekao je 30-godišnji košarkaš moskovskog CSKA ruskoj agenciji R-sport.

Hrijapa je na prošlogodišnjem olimpijskom turniru na Igrama u Londonu proesečno beležio po meču 7,1 poen i 6,2 skoka za reprezentaciju Rusije, koja s okitila bronzanom medaljom. Nastupao je svojevremeno i u NBA za Portland i Čikago, bez velikog uspeha.

Pred novim selektorom Focisom Kacirakisom, naslednikom Davida Blata, sada je težak zadatak da pokuša sa drastično oslabljenim sastavom da izbori medalju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA