PEREZ POKVARIO IZNENAĐENJE: Murinjo ide u Čelsi!

Prvi čovek španskog giganta otrkrio medijima da će doskorašnji trener Reala biti predstavljen u ponedeljak na "Stamford Bridžu"

  • 0

Predsednik fubalskog kluba Real Madrid, Florentino Perez rekao je da će Žoze Murinjo karijeru nastaviti u Čelsiju i da će portugalski stručnjak najverovatnije u ponedeljaka biti zvanično predstavljen na Stamford Bridžu.

- Murinjo ide u Čelsi. Verovatno će biti predstavljen u ponedeljak kao njihov novi menadžer. Želim mu svu sreću. Vrata Reala biće mu uvek otovrena. Otišao je tužan, jer nije uspeo da shvati kako mediji ovde funkcionišu- rekao je Perez za španske medije.

"Kraljevski klub" saopštio je  da je Perez dobio novi četvorogdišnji mandat na čelu predsednika sportskog pogona Real Madrida.

Perez je prvi put postao predsednik Reala 2000. godine i tu se zadržao sve do 2006. kada je podneo ostavku. Tri godine kasnije se ponovo kandidovao i preuzeo vođstvo "Galaktikosa".

Građevinski magnat, 66-godišnji Perez prvi put  je izabran na čelo Reala 2000. godine, rešio je finansijske probleme, ogroman dug, prodajom lokacije trening centra u  "srcu" Madrida i njegovim preseljenjem na mnogo jeftiniju periferiju grada.

Lansirao je eru "galaktikosa" dovodeći najveće svetske zvezde, Luisa Figa, Zinedina Zidana, brazilskog Ronalda, Dejvida Bekama, obarajući rekode u trensferima, ali rezultati nisu baš potvrdili opravdanost svih tih poteza iako je osvojena Liga šampiona 2002. Perez će biti zapamćen i po katastrofalnoj odluci da otera Visente del Boskea sa klupe Reala, što je bio uvod u veliku krizu rezultata, koja je olakšala uspon velikog rivala Barselone.

Kao rezultat toga 2006. podneo je ostavku, da bi se vratio posle tri godine, nasledivši Ramona Kalderona, a sada su pred njim nove četiri sezone, u kojima će pokušati da klub vrati na staze nekadašnje slave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA