ĐURIČIĆ: Izabrao sam Benfiku pre Čelsija

- Benfika nije osvojila titulu tri godine i ako to uradimo naredne sezone, biće mi drago što ću biti deo generacije koja će vratiti titulu u Lisabon. Mislim da je osvajanje prvenstva prioritet za narednu sezonu - rekao je Filip

  • 0
Filip Đuričić Foto: Milena Đorđević

Tragikomična sezona završena je za fudbalere Benfike bez ijednog osvojenog trofeja, a samo su ih minute delile od tri - šampionat, Liga Evrope i Kup. Zbog ove činjenice neko će da ispašta, a uprava tima se nada da će sa srpskim fudbalerima napraviti korak potreban da se u vitrine tima konačno "ubaci" neki, pre svega Evro pehar.

Posle Nemanje Matića, koji je odigrao veoma dobru sezonu, čelnici Benfike su u tim doveli i njegovog brata Uroša. Iz Ajaksa će uskoro zadušiti crveni dres Miralem Sulejmani. Stefan Mitrović stiže, a najveće pojačanje kvintetu Srba biće reprezentativac Filip Đuričić.

"Krojf s Balkana", kako su ga zvali u Holandiji, u Portugal se seli iz redova Herenvena, a već je medijima na samom zapadu Evrope dao i prvi veči intervju...

-  Benfika nije osvojila titulu tri godine i ako to uradimo naredne sezone, biće mi drago što ću biti deo generacije koja će vratiti titulu u Lisabon. Mislim da je osvajanje prvenstva prioritet za narednu sezonu. Jer dok sada sam igrao u Herenvenu, klubu koji nema takve ambicije - rekao je mladi Obrenovčanin i dodao:

- Mogao sam da biram između Benfike i Čelsija i izabrao sam Benfiklu zbog stila fudbala, iako je Čelsi jači klub. Ali, želeo sam da igram fudbal koji se neguje u Benfiki. U ovom timu svi umeju da igraju fudbal: od golmana do napadača. Želim da budem deo takvog tima. Ali i zbog entuzijazma. Zbog trofeja.

U intervjuu za A bola, najtiražniji sportski dnevnik u Portugalu, Đuričić je istakao da ga ne brine činjenica što će u timu morati da zameni Pabla Aimara.

- Na jednoj strani je veliki pritisak jer se očekuje da zamenim takvog asa, a na drugoj strani je zadovoljstvo što sam baš ja izabran da nasledim Aimara. To osećanje zadovoljstva je jače nego pritisak - rekao je između ostalog Đuričić.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA