Conga "počistio" Federera!

Francuz glatko, u tri seta, zavšio posao 7:5, 6:3, 6:3 posle svega sat i 48 minuta igre * U polufinalu protiv Ferera koji je bio još ubedljiviji protiv Robreda 6:2, 6:1, 6:1

  • 3

Francuski teniser Žo Vilfred Conga eliminisao je Švajcarca Rodžera Federera u četvrtfinalu Rolan Garosa ubedljivo u tri seta 7:5, 6:3, 6:3 za sat i 48 minuta. Jedino je u uvodnom setu bilo neizvesnosti dok je u nastavku Conga u potpunosti dominirao.

Francuz je u prvom setu uspeo da napravi preokret posle izgubljenog servisa. Conga je brejkom u osmom gemu izjednačio, da bi zaitim iskoristio poslednju šansu pre taj-brejka da Švajcarcu još jednom oduzme servis i sa 7:5 poveo u meču.

Valjda ohrabren uspehom Francuz je iskoristio i sledeću priliku za brejk, povevši 2:0 u drugom setu. Tu prednost znalački je sačuvao iako je kod 4:1 ispustio šansu da Federeru ponovo uzme servis.

Treći set doneo je potpunu dominaciju Francuza koji je čak triput pravio brejk. Federer je na svoj servis uspeo da spasi prvu set loptu, ali ne i drugu, pošto je poslao loptu u aut.

U polufinalu Conga će se sastati sa Špancem Davidom Fererom koji je protiv zemljaka Tomija Robreda bio još ubedljiviji, 6:2, 6:1, 6:1.

Drugi polufinalni par biće poznat u sredu, posle mečeva Novaka Đokovića protiv Tomija Hasa i Rafaela Nadala protiv Stanislasa Vavrinke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    4. jun 2013 | 19:23

    Ovaj Federer je tezak retard. Umesto da se povuce sa toliko trofeja i para, sada dozvoljava da ga je.. kako ko stigne. Na kraju ce se povuci kao gubitnik a ne kao sampion.

  • JA

    5. jun 2013 | 05:25

    Propao je Rodzer...sad ga puni maltene ko hoce..bolje da se povuce umesto sto se blamira..

  • baki

    4. jun 2013 | 20:48

    Znaci opet finale Srbija Spanija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA