ZA KRAJ NEZABORAVNE SEZONE: Navijači Bajerna pozdravili šampione! (VIDEO) (FOTO)

Trener Jup Hejnkes je na balkon Gradske većnice izneo trofej Lige šampiona, u rukama kapitena Filipa Lama bila je "salatara" za osvojenu Bundes ligu, dok je Bastijan Švajnštajger izneo trofej Kupa Nemačke, pred oko 100.000 navijača

  • 0

Fudbaleri Bajerna proslavili su sa navijačima u Minhenu istorijski uspeh koji su postigli ove sezone osvajanjem triple krune - Bundes lige, Lige šampiona i nacionalnog kupa.

Fudbaleri na čelu sa odlazećim trenerom Jupom Hejnkesom paradirali su ulicama Minhena vozeći se u autobusu sa otvorenim krovom do balkona Gradske većnice odakle su pozdravili navijače, koji je prema policijskoj proceni bilo oko 100.000.

Hejnkes je na balkon izneo trofej Lige šampiona, u rukama kapitena Filipa Lama bila je "salatara" za osvojenu Bundes ligu, dok je Bastijan Švajnštajger izneo trofej Kupa Nemačke. Među igračima bio je i povređeni Holger Badštuber, koji je veći deo sezone propustio zbog povrede i upravo on je dobio najveći aplauz.

- Na istom ovom mestu stajao sam 1990. godine i brzopleto obećao evropsku titulu. Ali, evo, ipak sam ispunio obećanje - poručio je navijačima Hejnkes, koga je na putu ispunjenja tadašnjeg obećanja sprečila Crvena zvezda u istorijskim mečevima polufinala Kupa šampiona 1991. godine.

Njega će uprkos svemu na klupi Bavaraca naslediti Pep Gvardiola.

- Mi ne samo da imamo igrače svetske klase, nego imamo i navijače svetske klase. Nikada ovo ne bismo postigli bez vas - rekao je Hejnkes.

Bajern je ove sezone bio ubedljiv u prvenstvu, u finalu Lige šampiona savladao je Borusiju iz Dortmunda sa 2:1, dok je triplu krunu kompletireao sinoćnjom pobedom u finalu Kupa Nemačke protiv Štutgarta sa 3:2.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA