Tuča na derbiju Druge lige BiH, desetine povređenih!

U poluvremenu napadnut sudija koji je isključio domaćeg fudbalera, a kada je arbitar odlučio da prekine meč i napusti grad u pratnji policije, na ulicama Jablanice došlo je do tuče navijača domaće Turbine i Igmana iz Konjica

  • 0

Utakmica 29. kola Druge lige Jug Bosne i Hercegovine između Turbine iz Jablanice i Igmana iz Konjica, koja je odlučivala o prvaku, prekinuta je zbog napada u poluvremenu na sudiju Šehovića iz Sarajeva, glavnog arbitra.

Oko 3.000 gledalaca došlo je na meč koji je trebalo da odluči ko će se plasirati u Prvu ligu Federacije BiH, a meč je, tvrdi se, obezbeđivalo tek desetak policajaca.

Turnina je povela iz slobodnog udarca u 23. minutu, Igman izjednačio u 36. posle kornera. U 45. minutu, posle kontranapada gostiju okončanog prekršajem, sudija Šehović domaćem fudbaleru je pokazao direktan crveni karton.

To je izazvalo bes navijača Turbine, koji su, pošto je odsviran kraj prvog poluvremena, krenuli ka službenim prostorijama. Nije sasvim jasno šta se desilo, ali arbitri su odsvirali kraj, tvrdeći da su napadnuti. Nešto kasnije uz jaku policijsku pratnju napustili su Jablanicu.

Kada su navijači saznali da utakmica neće biti nastavljena, krenuli su obračuni. Malobrojniji simpatizeri Igmana iz Konjica navodno su pokušali da se spasu bekstvom prema gradu. Policija je dobila pojačanje koje, međutim, nije moglo da stigne svuda pa je u neredima povređeno na desetine ljudi.

Takođe, u blizini stadiona napravljena je velika materijalna šteta na automobilima i okolnim objektima.

(Telegraf.rs / Izvor: Sport.ba / Hercegovina.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA