VOJVODINA: Razočaraćemo dušebrižnike - igramo ABA ligu

- U kontaktu smo sa ljudima iz ABA. Tokom nedelje će nas obavestiti o rokovima i iznosu koji ćemo morati da uplatimo. Za sada se samo spekuliše oko cifre od 150.000 evra - rekao je Aleksandar Grmuša, direktor Vojvodine

  • 1

Najveće iznenađenje košarkaške Superlige nije Mega Vizura već novosadska Vojvodina! Izabranici trenera Siniše Matića na parketu su izborili poziciju koja im omogućava da sledeće sezone igraju u ABA ligi, a to znači da iz "korena" moraju da promene mnoge stvari. Karta za ulazak u jadransko kolo košta. Maksimalno 150.000 evra. Repovi, oni najgori, finansijski se vuku još od pre dve-tri sezone. Uprava kluba mora da se bori i sa zabranom FIBA, sa ovosezonskim ugovorima, sa čelnicima "Spensa", sa budućim timom, sa...

Ispred Vojvodine je izuzetno vrelo leto, ali Aleksandar Grmuša, direktor "lala", u razgovoru za Telegraf tvrdi da će se do početka prvenstva sve završiti na najbolji način.

- Prvo, moram da razočaram sve dušebrižnike iz nekih drugih klubova koji misle da ćemo odustati. Ne, nećemo, Vojvodina igra ABA ligu sledeće godine. Nećemo odustati. Cilj zacrtan pre dve godine, na osnovu dogovora sa "Srbija-gasom" smo ispunili i sada pričamo sa potencijalnim sponzorima, ali i gradskim strukturama oko priprema za novu seznu - rekao je Grmuša, i dodao:

- U korak sa ovim poslovima radimo i na podizanju kluba na viši nivo. Moramo.

Vojvodina je, kao i većina sportskih kolektiva u Srbiji, u velikim finansijskim problemima. Novac se duguje igračima koji su i zaboravili da su ikada igrali u Novom Sadu. Potraga za parama je prioritetna okupacija svih relevantnih činilaca u klubu. No, prvo što Vojvodina mora da uradi je da plati kotizaciju za učešće u regionalnoj ligi. Cifra će biti poznata za nekoliko dana.

- U kontaktu smo sa ljudima iz ABA. Tokom nedelje njih čeka sastanak posle kojeg će nas obavestiti o rokovima i iznosu koji ćemo morati da uplatimo. Za sada se samo spekuliše oko cifre od 150.000 evra.

Učestvovanje Vojvodine u ABA ligi nije novost. Novi Sad pamti vreme kada su u "Spens" dolazili Cibona, Zadar, Olimpija... Znate kakvi su uslovi... Hoće li Vojvodina imati mogućnosti da pojača tim?

- Vraćamo se u "Spens", samo moramo da proverimo da li ćemo morati da igramo u velikoj ili ćemo moći i u maloj dvorani. Pokušaćemo da održimo kostur tima u nadi da će ta hemija koju imamo i timski duh ostati. Nekoliko pozicija ćemo pojačati. Sa stranim igračima ili kvalitetnim domaćim svejedno je, ali ćemo imati jaču ekipu.

- Moram da priznam da su građani oduševljeni činjenicom da ćemo igrati Jadransku ligu i da i dalje primamo čestitke. Zbog toga se nadam da će razgovori koje vodimo i koje ćemo voditi imati rezultat na obostrano zadovoljstvo - rekao je direktor "lala".

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran pajic

    3. jun 2013 | 12:53

    ovo je slika kosarkasa radnickog iz kragujevca... dajte ljudi radite svoj posao malo profesionalnije ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA