Borba za Žućkovu levicu: Muta vreba iz senke

Fajnal ejt otvaraju branilac pehara Partizan i Mega Vizura, istog dana igraju i Vojvodina - Radnički Kragujevac, a dan kasnije Crvena zvezda - Radnički Beograd i Hemofarm - Radnički FMP

  • 1

Niška dvorana Čair biće od četvrtka do nedelje (16. do 19. februar) domaćin Kupa Radivoja Koraća. Osam ekipa boriće se u naredna četiri dana za trofej nacionalnog kupa koji desetu godinu nosi ime jednog od najvećih košarkaša Srbije svih vremena, legendarnog Žućka.

Fajnal ejt otvara branilac pehara Partizan koji se u četvrtak od 18 časova sastaje s Mega Vizurom a istog dana od 20.30 biće odigran meč Vojvodina – Radnički Kragujevac.

Dan kasnije sastaju se Crvena zvezda - Radnički Beograd od 18, i Hemofarm - Radnički FMP od 20.30 časova.

Jovanović: Ne dam pehar

Crno-beli su nacionalni kup osvajali četiri prethodne godine. Trener Vlade Jovanović izjavio je da Partizan nema nameru da se odrekne pehara.

- Partizan uvek ima visoke ambicije. Poslednje četiri godine osvojen je nacionalni kup i imamo nameru da trofej zadržimo. Kup je specifično i zahtevno takmičenje i ne slažem se da je u njemu najlakše stići do trofeja - rekao je Jovanović.

Mladom timu Mega Vizure niko ne daje velike šanse, a i trener beogradske ekipe Vlada Vukoičić priznaje da su ambicije ispunjene plasmanom na završni turnir.

- Izvukli smo najtežeg protivnika, branioca trofeja i prvog favorita Partizan. Autsajderi smo, ali odigraćemo za sebe da vidimo gde smo u ovom trenutku i koliko smo daleko od najboljih timova u Srbiji – rekao je Vukoičić.

Mega Vizura će biti oslabljena neigranjem najboljeg igrača Branka Milisavljevića, ali Vukoičić priznaje da bi i sa njim u sastavu teško parirali "crno-belima".

Nikolić: Zvezda može da iskoristi raspored

Pobednici utakmica od četvrtka igraće prvo polufinale, a očekivano je da se Partizanu u subotu suprotstavi kragujevački Radnički. Trener "ponosa Šumadije" Miroslav Nikolić smatra da bi Crvena zvezda mogla da iskoristi to što će se u polufinalu sastati dva najveća konkurenta za trofej i da bi "crveno-beli" u finalu bili favoriti.

- U kupu je veliki ulog. Zvezdi dajem najviše šansi jer je trenutno u odličnoj formi. Partizan ima dosta teži raspored, a mi u Niš dolazimo posle dva poraza koja su nas dosta uzdrmala. Ipak, ne treba zaboraviti ni ostale ekipe, jer stara je, i dobro poznata stvar da u kupu nema favorita – ocenjuje Nikolić.

Pešić: Jesmo među favoritima

Trener Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić slaže se da su "crveno-beli" jedan od favorita.

- Mi smo u krugu favorita, ali kup je takmičenje gde trenutna forma ne odlučuje, uvek su moguća iznenađenja. Pripremamo se za prvu utakmicu protiv beogradskog Radničkog, jer je svaki naredni protivnik najvažniji – rekao je Pešić, i dodao da očekuje veliku podršku s tribina Čaira.

- Podrška navijača nam je najvažnija. Protiv Heliosa u poslednjem kolu ABA lige došli su po onom kijametu da nas vide, nadam se da će i u Nišu biti uz nas u velikom broju.

Iako će ovo biti peti put da se finalni turnir održava u Čairu, Nišlijama basket izgleda nije dosadio, jer je za manje od pola sata prodato više od 1.500 kompleta karata. Klubovi su dobili komplete za svoje navijače, koji će imati i "pojačanje" iz inostranstva, pa se može očekivati paklena atmosfera sva četiri dana u renoviranoj niškoj dvorani.

Kup Radivoja Koraća se boduje i za ULEB-ov koeficijent klubova, pobednik će dobiti pet bodova, finalista tri, dok će polufinalistima pripasti po bod .

OSVAJAČI:

2003: FMP

2004. Crvena zvezda

2005. FMP

2006: Crvena zvezda

2008. Partizan

2009. Partizan

2010. Partizan

2011. Partizan

RASPORED:

Četvrtak:

Partizan - Mega Vizura 18.00

Radnički Kragujevac - Vojvodina 20.30

Petak:

Zvezda - Radnički Beograd 18.00

Hemofarm - Radnički FMP 20.30

Subota:

polufinalni mečevi 18.00 i 20.30

Nedelja:

finale 20.30

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    15. februar 2012 | 13:06

    Borba za Žućkovu levicu: Muta vreba iz senke http://t.co/9Mj8uEUR #kosarka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA