PRAVAC ČETVRTFINALE: Noleta namučio Nemac! (VIDEO)

Najbolji svetski teniser savladao Kolšrajbera 4:6, 6:4, 6:4, 6:4 i u borbi za polufinale igraće protiv Tomija Hasa

  • 0

Novak Đoković nastavlja pohod na Rolan Garosu ka jedinom Grand slem trofeju koji mu nedostaje, savladao je posle velike borbe u osmini finala Nemca Filipa Kolšrajbera 4:6, 6:4, 6:4, 6:4. Meč je trajao dva sata i 42 minuta.

Meč je došao u teškom emotivnom trenutku za Novaka, posle smrti legendarne Jelene Genčić koja mu je bila prvi trener. To je možda razlog što je srpski teniser slabo ušao u meč, da bi vremenom, kako je duel odmicao, kvalitet ipak došao do izražaja.

Đoković će i u narednoj rundi igrati protiv nemačkog tenisera, Tomija Hasa koji ga je nedavno eliminisao u Majamiju. U devet dosadašnjih mečeva Nole je ostvario šest pobeda. Na šljaci su igrali samo jednom, upravo u Parizu, 2006. u prvom međusobnom susretu i tada je Srbin slavio.

Pogledajte poslednji poen našeg asa u meču sa tradicionalno nezgodnim i dosadnim Nemcem.

Đoković je jedini preostao od naših takmičara u muškom singlu posle eliminacije Viktora Troickog od strane Novakovog dobrog znanca, Žo Vilfreda Conge.

TOK MEČA

Prvi set

Nole je duel otvorio uspešnim servis gemom. U petom gemu viđen je prvi brejk, nekoliko Đokovićevih udaraca završavalo je u malim autima, što je Kolšrajber iskoristio za vođstvo 3:2. Sigurnim servisom u narednom gemu Nemac je uvećao prednost.

Posle 5:3 za Kolšrajbera, vidno nervozni Novak bacio je reket, a zatim iz kompleta izvadio novi.

U desetom gemu Đoković je dobio šansu da uzvrati brejk posle neuspešnog loba nemačkog tenisera, koji je, međutim posle toga odličnim udarcem spasio gem. Đoković je propustio joše jednu šansu za izjednačenje, da bi zatim Nemac uspešno priveo kraju prvi set, 6:4 uz obilatu pomoć mreže u odlučujućem poenu. To je prvi izgubljeni Novakov set na Rolan Garosu.

Drugi set

Četrvrti gem drugog seta doneo je dosta neizvesnosti, Đoković je nekoliko puta stizao do izjednačenja, a onda došao do brejk lopte koji je odmah iskoristio i poveo 3:1, pošto je Kolšrajber odigrao u aut.

Usledio je novi maratonski gem u kojem je malo falilo da Nemac uzvrati brejk, Novak se ipak izvukao i stigao do 4:1. Kada je sledeći put bio na servisu Srbin je ponovo bio u problemima, ali spasio je 15:40 i poveo 5:2.

Kada je malo kasnije došao u priliku da servira za set, Đoković je bio odličan i bez izgubljenog poena sa 6:3 stigao do izjednačenja.

Treći set

Uspon Novakove igre viđen je u nastavku kada je do 1:1 stigao bez izgubljenog poena, a odmah zatim napravio brejk. Taj kapital potvrdio je u narednom gemu, ali posle dosta muke i to je bilo 3:1.

Đoković je nadalje održavao prednost a u desetom gemu servirao za 2:1 u setovima. Spektakularnim asom za 6:4 Nole je ostvario nameru.

Četvrti set

Malo je falilo da dobar period Đoković "ukrasi" brejkom na početku četrvrtog seta, ipak, nekoliko grešaka pomoglo je da Kolšrajber povede 1:0.

Teniseri su čuvali servis do petog gema kada je Nole posle dosta muke stigao do novog brejka, a potom ispustio uzvik olakšanja. Novak je i nadalje morao mnogo da radi za svaki poen, Nemac nije imao nameru da se preda, ali sreća je što je slabo koristio brejk lopte, do ovog momenta iskoristio je samo jednu od deset.

Đoković je posle 4:2, ostvario i četvrti brejk, ali  Kolšrajber je uzvratio istom merom i smanjio na 5:3 spasivši meč loptu. Nemac je smanjio na 5:4, ali Đoković je iskoristio treću meč loptu i savladao izuzetno neugodnog rivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA