VAJDA: Čast mi je da dobijem srpski pasoš!

- Za mene sama ideja predstavlja veliku čast. Na mene je vaša zemlja ostavila divan utisak i uvek sa zadovoljstvom dolazim - poručio je Marian iz Pariza

  • 0

Posle inicijative koju je pre nekoliko dana pokrenuo Telegraf, da se teniskom treneru Marianu Vajdi dodeli srpski pasoš, iz Pariza se ekskluzivnom izjavom javio dugogodišnji trener Novaka Đokovića.

- Hvala vam na inicijativi, i za mene sama ideja predstavlja veliku čast.

- Na mene je vaša zemlja ostavila divan utisak i uvek sa zadovoljstvom dolazim. Mislim da ste kao narod počastvovani jer je Nole veliki patriota i sportista koji uvek svoju državu maksimalno promoviše i lepo predstavlja - rekao je Vajda.

Podsetimo, Vajda najboljeg svetskog tenisera prati već sedam godina, učinio je mnogo za promociju Srbije, svakako više od mnogih koji su na osnovu sportskih rezultata nagrađeni počasnim srpskim državljanstvom.

Da Vajda "vredi", potvrdio je i naš Olimpijski komitet koji mu je 2010. i 2011. godine dodelio nagradu za najboljeg trenera. Ništa čudno ne bi bilo da laureati ovog priznanja nisu samo srpski državljani! Međutim, OKS je prepoznao predanost u radu, ali i privrženost ne samo Novaku, pa je s pravom trofej predavao Slovaku, nadamo se, uskoro i Srbinu.

Predlog Telegrafa je odavno više od toga, a dobijanje putnog dokumenta i državljanstva podržao je i Ivica Dačić, premijer Republike Srbije.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA