JJ EKSPRES: Jelena u četvrtfinalu Rolan Garosa!

Furioznom igrom i pobedom protiv Amerikanke Džejmi Hempton rezultatom 6:0, 6:2 srpska teniserka zakazala duel sa Marijom Šarapovom

  • 1

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom u osmini finala nad Amerikankom Džejmi Hempton rezultatom 2:0 (6:0, 6:2) posle sat vremena igre.

Bio je ovo drugi međusobni duel ove dve teniserke, a Hemptonova, kojoj je ovo najveći uspeh u karijeri, uspela je da slavi u prvom duelu na Indijan Velsu 2012. godine.

Jelena je furiozno  krenula već od samog početka meča s obzirom da nije dozvolila protivnici nijedan gem u prvom setu. Srpska  teniserka, uživala je na terenu, i osim u prvom i poslednjem gemu kao i jedne kraće rasprave sa sudijom, nije imala većih problema. Međutim, uspela je da iskoristi tek četvrtu set loptu za laganih 6:0 u prvom setu.

Početak drugog seta, doneo je  agresivniju igru američke teniserke i startni brejk, ali je to, ispostaviće se na kraju, bio samo blagi trzaj i ništa više. Jelena je vrlo brzo vratila brejk i serijom od četiri gema napravila prednost koju je održavala do kraja meča.

Uspela je Amerikanka da smanji na 4:2, međutim više nije mogla. Jelena je iskoristila svoj servis, povela sa 5:2 i već u narednom gemu iskoristila prvu meč loptu za četvrtfinale u kojem će je čekati Ruskinja Marija Šarapova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA