Eklston: Nema potrebe za odlaganjem VN Bahreina

Bahrein je zemlja u kojoj je zabeleženo najmanje problema u celom regionu, rekao je vlasnik Formule 1.

  • 0

Vlasnik Formule 1 Berni Eklston izjavio je da nema razloga da se trka za Veliku nagradu Bahreina otkaže i da situacija u toj zemlji nije zabrinjavajuća.

U Bahreinu je juče, uz prisustvo ogromnog broja pripadnika snaga bezbednosti, obeleženo godinu dana od izbijanja šiitske pobune protiv sunitskog režima, tokom koje je stradalo najmanje 40 ljudi.

- Očekivao sam veći ustanak, ali ovo što se dogodilo nije ništa strašno i ne menja naše planove. Bahrein je zemlja u kojoj je zabeleženo najmanje problema u celom regionu - rekao je Eklston.

Direktor trke Šeik Salman Al-Kalifa početkom januara vratio je sve zaposlene u organizaciji koji su učestvovali u demonstracijama, naglasivši da je to put nacionalnog pomirenja i jedisntva.

Prošle godine je zbog situacije u zemlji trka otkazana.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 počinje 18. marta trkom za Veliku nagradu Australije, dok je trka u Bahreinu zakazana za 22. april. Vozači su već prošli kroz prve test-treninge na španskoj stazi Herez, a očekuju ih još probe u Barseloni.

(Tanjug / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA