VUJOŠEVIĆ: Ne menjamo ime, ne manipulišemo!

Trener Partizana ne želi olako da prepusti Crvenoj zvezdi tron na kojem je njegov klub već 11 godina

  • 8

Pred nama je početak možda najneizvesnijeg, a ujedno i najbezbolnijeg finala košarkaške lige Srbije koji osim prestiža pobedniku ne donosi ništa značajnije. Apsolutna dominacija Partizana ugrožena je od strane Crvene zvezde koja je ozbiljno naoštrena da prekine 11 - godišnji dominaciju crno - belih.

Izjavama i jednih i drugih tenzije su podignute na najviši mogući nivo pred prvi meč u sredu u ''Pioniru'' gde će Partizan imati prednost domaćeg terena zbog boljeg ligaškog plasmana.

- Finale se igra u drugačijim okolnostima jer osim trofeja i prestiža ne donosi učešće u Evroligi. To ne umanjuje našu želju i starst da osvojimo titulu jer kad vidimo koliko je Zvezdi stalo nama je još više. pripremali smo se sportski usredsređujući se samo na loptu.

- Nismo se bavili dešavanjima van terena. Samo smo reagovali na to da ''apsolutni govornik'' ne bude u prvom planu - rekao je trener Partizana Duško Vujošević koji se još jednom osvrnuo na dešavanja koja crno i crveno bele prate tokom godine.

- Po igračkom kvalitetu ovo je odlična ekipa, ali su i do sada najbolji ljudi s kojima sam radio. Kada bi neko gledao sa strane rekao bi da je situacija u Partizanu odlična, a igračima je isplaćeno samo pet plata. Na ime poreza državi smo uplatili 167 miliona bez PDV - a, a ostalo što dugujemo ćemo vratiti nekim reprogramom duga. Međutim, sigurno nećemo menjati ime i svoditi dugovanja na 2,5 odsto ukupnog duga, služiti se manipulacijama i raditi kriminalne radnje - rekao je Vujošević.

Bez obzira što je ovo najbezbolnije finale pritisci ne jenjavaju.

- Ja i mojim igračima govorim da je hrabrost ostati uspravan pod pritiskom. To govorim i sudijama, a onaj koji se sagne biće jahan s obe strane.

Dva dana pred početak finalne serije Dragan Todorić, potpisan kao predstavnik kluba, uputio je otvoreno pismo u kojem sudiju Uroša Obrkneževića apostrofirao kao nekog ko se već opredelio koju će stranu zauzeti. Iz tabora crveno - belih, iako to nisu javno rekli, primedbe idu na adresu sudije Neškovića. Vujošević je imao odgovor i na ovo.

- Sve je krenulo od onog poznatog hvatanja za gušu. Od početka se tendenciozno stvarao pritisak na sudije. Vreme je da se sve vrati na teren i da lopta i igrački kvaliteti odrede pobednika, a svi oni koji daju, tu mislim i na njih i na nas, ovakve izjave moraju biti kažnjeni.

Zdravstveni bilten u taboru 11 - strukog šampiona Srbije je dobar, a trener Partizana je, uz tradicionalno kucanje u drvo, rekao da se nada da će i ovaj put biti šampion.

(M.M/ P.M)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • makanja

    4. jun 2013 | 15:33

    Koje zlo, cinizam, nemoc i paranoja izbijaju iz ovog ludaka i otimaca

  • Severac

    4. jun 2013 | 16:08

    Bože moj da li si ti u vinkli ....aman prestani da prozivas više....imaš li ti neku drugu sreću u životu osim pljuvanja Zvezde....igraj bre šah, setaj unučice....

  • Zema

    4. jun 2013 | 14:32

    Da li je neko razmisjao da ovog coveka dozivotno udalji iz sporta, mogao bi zajedno sa Covicem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA