Rekord Bena Valasa među nedraftovanima

Centar Detroita odigrao 1.055. meč u svojoj 16. NBA sezoni

  • 0

I ako ne govorimo o igračima koji su u NBA ligu došli bez drafta, senzacionalni plejmejker Njujorka Džeremi Lin ima neprikosnovenu pažnju. Ipak, ispod njegovih maestralnih igara izmigoljio se jedan rekord u kategoriji nedraftovanih košarkaša američke profesionalne lige, a takav je Ben Valas (37), centar Detroita, koji je 1996. došao u Vašington kao slobodan igrač.

Protiv San Antonija, koji je u uzbudljivoj završnici u gradu automobila pobedio sa 99:95, odigrao je 1.055 meč u NBA. Tako je nadmašio Everi Džonsona (46), koji je od pretprošle godine trener Nju Džersija.

Kada je spiker objavio tu informaciju, cela dvorana je ovacijama pozdravila Valasa. Aplaudirao je i Greg Popovič, trener San Antonija, iako mu je Džonson prirastao za srce, kada je 1999. u petoj utakmici velikog finala NBA protiv Njujorka postigao koš za pobedu sa 78:77 i 4:1 u seriji.

Valas, koji je sa Detroitom bio prvak 2004, obznanio je, onomad, da na kraju sezone završava karijeru posle 16 godina u NBA. Džonson i on su jedini nedraftovani igrači koji u ligi imaju više od 1.000 utakmica.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA