LŠ: Srpski derbi u Sankt Petersburgu, Milan ruši "englesko prokletstvo" na San Siru

Danko Lazović i Aleksandar Luković dočekuju Nemanju Matića, težak zadatak za Milaneze protiv Arsenala

  • 0

Osmina finala Lige šampiona nastavlja se u sredu utakmicama Zenit - Benfika i Milan - Arsenal. Duel ruske i portugalske ekipe počinje u 18.00 po srednjoevropskom vremenu, zbog vremenske razlike i klimatskih uslova na severu Rusije, dok je jedan od derbija ove faze takmičenja između "roso-nera" i "tobdžija" u standardnom terminu Lige šampiona od 20.45 na San Siru.

Šampion Rusije, čiji dres nose bivši reprezentativci Srbije Danko Lazović i Aleksandar Luković, dočekuje lidera portugalskog prvenstva Benfiku, za koju nastupa potencijalni reprezentativac Nemanja Matić na stadionu Petrovski. Očekuje se da sva tri srpska internacionalca budu starteri u svojim ekipama.

Zenitu je ovo prvo "proleće" u Ligi šampiona, a navijači se nadaju da će ekipa iskoristiti povoljan žreb i da se neće zaustaviti u osmini finala.

- Očekivanja su ogromna, atmosfera na vrhuncu. Očekujemo ogromnu podršku s tribina - rekao je Aleksandar Luković.

Ekipa iz Milana je u poslednja tri ušešća u Ligi šampiona svaki put zaustavljana u osmini finala i uvek su za "roso-nere" kobni bili engleski klubovi (2008. Arsenal, 2010. Mančester junajted i 2011. Totenhem).

Najbolji fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović ne opterećuje se "engleskim prokletstvom" i kaže da će učiniti sve da njegov tim pobedi i nastavi put prema osmom trofeju u elitnom takmičenju.

Ibrahimoviću već godinama izmiče titula šampiona Evrope. Napustio je Inter u leto 2009, a ovaj klub je godinu dana kasnije postao šampion Evrope, preotevši titulu upravo novom Ibrinom klubu. Iz Barselone je nakon neuspešne sezone otišao u Milan, a katalonski klub je već narednog leta povratio pehar.

- Nekada sam želeo da osvojim trofej Lige šampiona po svaku cenu, ali više ne razmišljam tako. Čak i ukoliko ne uspem, uveren sam da kada završim karijeru neću biti "manji igrač" zbog toga. Shvatio sam da najveće titule osvaja tim, a ne pojedinci. Upravo to će nam biti najveći motiv da dobijemo Arsenal i nastavimo put do samog kraja - rekao je Ibrahimović.

Trener Milana Masimilijano Alegri će posle dužeg vremena imati na raspolaganju Alešandra Pata, a od povreda su se oporavili i Kevin Prins Boatenga i Kristijan Abijati, dok menadžer "tobdžija" Arsen Venger neće moći da računa na povređenog Pera Mertezakera, a od ranije su van stroja Diabi i Vilšer.

Zenit - Benfika 

Sankt Peterburg - Stadion "Petrovski". Sudija: Jonas Erikson (Švedska). Početak u 18.00

Zenit (4-3-1-2): Ževnov - Anjukov, Bruno Alveš, Hubočan, Lomberts - Zirjanov, Denisov, Širokov - Fajzulin - Keržakov, Lazović

Benfika (4-2-3-1): Artur - Amorim, Luizao, Garaj, Emerson - Matić, Vicel - Gaitan, Aimar, Nolito - Kardoso

Milan - Arsenal 

Milano - Stadion "San Siro". Sudija: Viktor Kasai (Mađarska). Početak u 20.45

Milan (4-3-1-2): Abijati - Abate, Mekses, Tijago Silva, Mesba - Ambrozini, Van Bomel, Noćerino - Boateng - Ibrahimović, Robinjo

Arsenal (4-3-3): Šćešnji - Sanja, Vermalen, Košijelni, Gibs - Arteta, Song, Čemberlen - Anri, Volkot, Van Persi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA