Partizan pred dobijanjem A licence! Crno-beli: Bilo bi lepo!

Šampion ABA lige mogao bi da dobije mesto među privilegovanim klubovima u Evroligi tako što će zameniti Prokom. Vujošević: Ne verujem u tu opciju

  • 2

Košarkaši Partizana nadomak su dobijanja A licence za učešće u Evroligi!

Ukoliko se na sastanku 5. jula utvrdi da šampion ABA lige ispunjava sve neophodne uslove za mesto među privilegovanim klubovima, zameniće Prokom, piše "Sportando". Razlog je taj što je beogradski klub prvi na listi klubova koji nemaju A licencu.

"Klub sa A licencom i sa najmanjim koeficijentom prema klupskom poretku Evrolige mogao bi da na osnovu rezultata prethodne tri godine ostane bez licence ili da mu privremeno bude ukinuta", piše ovaj portal.

Među opcijama se navodi zamena najbolje plasiranim klubom bez A licence.

"U svakom slučaju, novi klub mora da ispuni sve zahteve neophodne za A licencu (Partizan Beograd)", navodi "Sportando", dodajući i opciju dodeljivanja B licence Prokomu, definitvno ili privremeno.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je na konferenciji za medije uoči drugog meča finala Srpske lige da je čuo za tu vest, ali da preterano ne veruje u nju.

- Sinoć su mi pročitali sa španskiih ili italijanskih portala. Lično ne verujem u to, ali bi bilo jako lepo, jer je Partizan to zaslužio godinama igrajući dobro u Evroligi - rekao je trener Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA