Katić i Gagić na Dudinom spisku! Nema Kešelja!

Selektor Srbije objavio širi spisak od 20 igrača za EP na kome nema Paunića, Tepića, Rašića, Tripkovića, Perovića, a ni Bobija Marjanovića

  • 1

Selektor Srbije Dušan Ivković je saopštio širi spisak igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Sloveniji ove godine. Zanimljivo je da na spisku nema standardnih reprezentativaca Marka Kešelja, Ivana Paunića, Milenka Tepića i Aleksandra Rašića, Uroša Tripkovića, Koste Perovića. Sa druge strane, pozvani su debitanti Dangubić, Bogdanović, Birčević, Gagić, Micov i najstariji među njim Raško Katić.

Selektor Srbije je tokom konferencije slučajno slomio čašu na stolu, ali se vrlo brzo snašao i objasnio po kom kriterijumu je pravio spisak.

Jedini kriterijum je forma igrača tokom sezone i igre tokom kvalifikacija za EP. Veliki uspeh da ostvarimo plasman na SP u Španiji.

- Evidento je bilo da zaostajemo u fizičkom smislu i za selekcijama koje nisu na nivou visokog ranga. Tepić, Rašić, Kešelj, Tripković i Paunić nisu pozvani. Sa druge strane, imamo neke igrače u poznijim godinama kao što je Katić koji je bio ubedljivo najbolji centar naše Superlige. Izborio je mesto.

- Današnja košarka je napredovala fizički, zato mislim da će Lučić, Dangubić, Micić, Bogdanović da dovedu taj deo na jedan nivo koji je potreban da se igra savremena košarka - rekao je Ivković.

On se zatim osvrnuo na priče da će mnogi igrači poput Savanovića, Veličkovića, Mačvana, Markovića otkazati igranje zbog naporne sezone i povreda.

-  Bilo je jedno mišljenje da probamo, pošto imamo 10 igrača u plej-ofu, da sačekamo završetak lige. Onaj koji je insistirao da se spisak objavi sam ja.

- Da, bilo je najava da će neki igrači odustati. Sezona je teška za igrače, ja sam obavio razgovore sa njima i obavestio sam lekarsku komisiju. Upravo smo dali prostor lekarskoj komisiji da izreaguje da se urade terapije, da se naprave individualni programi.

- Ako neko ne želi da igra, mi ćemo mu dati priliku. Situacija sa Teodosićem je diskutabilna, jer se ne zna kakvo je stanje povrede. On je tražio da ostane uz tim do kraja u Moskvi, a mogao je krene sa programom rehabilitacije ovde - rekao je Ivković.

Jedno od pitanja bilo je zašto nema najboljeg igrača Superlige Bobija Marjanovića, ili možda Rakočevića, na šta je selektor odgovorio:

- Marjanović je bio dominantan igrač koji je pravio razliku. Sigurno da sam razmišljao, ali mislim da bi jako teško bilo da se nađe mesto na prvenstvu Evrope.

- Rakočević je mnogo toga dao našoj košarci, čak sam mislio da obavim razgovor sa njim, ali je rekovalescent i mislim da je vreme da nađemo igrača dominantnih fizičkih predispozicija i plasiramo ga na ovom EP - rekao je Ivković, i dodao:

- Verovatno se čudite i zašto nema Milosavljevića. Ja mu čestitam na igri protiv Zvezda, ali sada je tu Bogdanović i to su kriterijumi selekcije koje ne mogu da vam objasnim. Milosavljević je dva puta pozivan i mislim da je ovo najbolja selekcija uz uvažavanja svih drugih mišljenja - zaključio je Ivković.

Spisak A selekcije: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Vladimir Micov, Novica Veličković, Duško Savanović, Milan Mačvan, Nenad Krstić, Raško Katić, Dejan Musli, Đorđe Gagić, Vladimir Štimac, Stefan Birčević, Zoran Erceg.

Selektor Srbije je otkrio da Boris Savović, košarkaš Crvene zvezde, nema pravo nastupa za reprezentaciju "orlova", po FIBA PRAVILIMA!

Izvesno je da će Savović na kraju prihvatiti poziv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YNWA

    6. jun 2013 | 20:10

    Hahahha nema keselja, pa sta kad nije u formi i kvalitet igre mu je za bugarsku ligu ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA