BABIĆ: Svi sportisti da plaćaju porez u Srbiji!

Funkcioner SNS smatra da sportisti na ovaj način treba da pokažu patriotizam i budu primer za sve ostale

  • 13

Funkcioner SNS Zoran Babić izjavio je da sportisti treba da plaćaju porez u Srbiji i na taj način pokažu patriotizam. Iako su praktično svi vrhunski sportisti  glavnu zaradu ostvarili van granica naše zemlje, Babić očekuje da svojim primerom utiču na građane.

- Zahvalan sam svim bivšim i sadašnjim sportistima za sve što su uradili i zbog načina na koji su predstavljali zemlju. Međutim, legende treba to i da ostanu. Plaćanjem poreza u Srbiji sospstvenim primerom pokazuju pravo značenje reči patriotizam - izjavio je Babić, a preneo "Informer".

Nedavno je premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio da Vlade Divac mora da plati šest miliona evra koje duguje državi na ime poreza ili će mu biti zaplenjena imovina, pa je to delimičan povod za Babićevu izjavu.

Stručnjak za poreze Saša Radulović ocenio je da je na samom pojedincu da odluči gde da plaća porez.

- Ne može se ljudima zabraniti da plaćaju porez gde im je jeftinije. Međutim, ukoliko žele da žive u Srbiji i utiču na društveni život, da bi imali moralno pravo na to, moraju ovde da plate porez - rekao je Radulović, ocenivši da su veći problem biznismeni koji iznose profit iz Srbije preko of šor kompanija.

- Prema našim poreskim zakonima to nije dozvoljeno, samo što se slabo kontroliše. A to je ogroman problem ove zemlje.

Branko Ružić, funkcioner SPS, ima svoje viđenje.

- Svi koji posluju u Srbiji moraju da poštuju domaće zakonske propise. Sportisti koji rade u inostranstvu su ambasadori i promoteri naše zemlje, pa ih ne treba teretiti za poreze.

(Telegraf.rs / Izvor: "Informer")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. jun 2013 | 13:05

    Ova država im sigurno nije omogućila da zarade te pare, pa što bi njima plaćali porez??!! Politička bagra....

  • aaa

    8. jun 2013 | 13:07

    Kako vi pokazujete patriotizam..Uf..Oni ne kradu od nas za razliku od vas sto uzimate od nas sve..mi plaćamo poreze a vi od njih putujete i imate vile..Kako Vas nije SRAMOTA..pi ne trebaju oni (Novak, Nemanj i dr.) nikad da se vrazte ovamo..nista im niste ni dali jadna državo!!! Pitanje za moćne političare (lopove): Plaćate li vi porez? SRAM VAS SVE BILO!

  • nik

    8. jun 2013 | 13:08

    Boze kakvih sve budala ima ,kakvih slepaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA