Predsednik Kine hvalio Boru Milutinovića u Senatu Meksika!

Sji Đinping izjavio da je fudbal njegova velika strast i da je Kina imala šansu da nešto napravi na SP jedino kad ju je vodio srpski stručnjak 2002.

  • 1

Poznati srpski trener Bora Milutinović dobio je veliko priznanje od strane kineskog predsednika Sji Đinpinga i to u meksičkom senatu.

Tokom posete centralnoameričkoj državi, kineski predsednik govorio je i o fudbalu, pa je javno nahvalio Milutinovića koji je svojevremeno bio selektor Kine.

- Fudbal je moja strast. Kineska reprezentacija uvek daje sve od sebe, ali samo jednom je imala šansu da se pokaže na Svetskom prvenstvu. Trener koji ju je tamo odveo isti je je onaj koji je vodio i vašu selekciju, to je Bora Milutinović - rekao je Đinping tokom govora u Senatu, što su mediji odmah preneli.

- Probudio sam se i video mejl od prijatelja u kojem mi je javio da je predsednik Kine upamtio naš uspeh i plasman na Mundijal 2002. Prošlo je više od deset godina i ne mogu da verujem da se to pamti. Naravno da bih se vratio u Kinu. To je zemlja koju volim, koja ima izvanredne ljude koji su imali veliko poštovanje za mene. Zahvalan sam predsedniku Kine na njegovim rečima - nije krio iznenađenje Milutinović.

Srpski stručnjak vodio je pet različitih reprezentacija na svetskim prvenstvima, Meksiko 1986, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998 i Kinu 2002. Trenutno živi u Kataru, gde je savetnik u zemlji organizatoru SP 2022, a oženjen je Meksikankom i tamo mu je glavna baza kada nema inostrani angažman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loner

    10. jun 2013 | 20:49

    Covek je ziva legenda koja na pravi nacin predstavlja nas narod i sport!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA