Partizan preko Lokomotive i Metalista do Lige šampiona (VIDEO)

Potencijalni rival na pripremama i brazilski Fluminense. Prva faza na Zlatiboru, druga u Sloveniji

  • 2

Fudbaleri Partizana ove sezone nastavljaju putem uspeha. Šampion Srbije je odlučio da ne menja pobedničku formulu, tako da će i ovaj put pripreme započeti sa Zlatibora (14 - 22. jun), dok će kao i prethodne tri sezone drugi deo biti na Pohorju (25. jun - 7. jul).

Dok će "crno-beli" na Zlatiboru odigrati samo jedan kontrolni meč, i to verovatno protiv lokalnog zonaša, u Sloveniji ih očekuju mnogo teži protivnici od kojih je prvi Lokomotiva iz Moskve hrvatskog trenera Slavena Bilića. Meč je na programu 27. juna u Ptuju, udaljenom 30 kilometara od Pohorja.

Podsetimo, Partizan je i prošlog leta igrao sa Moskovljanima, ali nisu imali sreće, jer su poraženi sa 2:0.

Samo tri dana kasnije "crno-bele" očekuje test protiv rumunskog Petrolul Ploestija, takođe u Ptuju. Za razliku od prethodnih sezona, čelnici Partizana su uveli novinu u pripreme koja podrazumeva to da će igrači, koji nisu planirani za startnih 11 u glavnim mečevima, igrati istog dana kontrolnu utakmicu u prepodnevnom terminu.

Dok prvi protivnik rezervista nije poznat, drugi će biti NK Zalać kojeg sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler Partizana Viktor Trenevski. Meč je na programu 3. jula od 11 sati.

Istog dana, utakmicom protiv Metalista iz Harkova Partizan će zatvoriti krug priprema u Sloveniji, ali će samo nekoliko dana kasnije otputovati u Varšavu (5. i 6. jul), gde će biti gosti na turniru ''Dejna kup'', na kojem će pored "crno-belih" igrati domaćin Legija, Fluminense i Austrija iz Beča.

Prvi meč na turniru Partizan će igrati sa domaćinom Legijom na kojem će se od aktivnog igranja oprostiti bivši igrač oba kluba Aca Vuković, koji je postao legenda u poljskom šampionu.

U slučaju pobede, "crno-beli" će u finalu igrati 7. jula od 15 sati, dok je meč za treće mesto zakazan za 12 časova.

(Telegraf.rs/fkpartizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zigmund

    10. jun 2013 | 16:24

    Haha pusti snovi.Sad ce rusi da vas nauce pameti!

  • Dacha

    10. jun 2013 | 14:27

    A kada je to Partizan započinjao pripreme na Zlatiboru ? Da nije susedna planina možda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA