Država vlasnik 17 odsto Kuće fudbala! Čije je ostalo?

Aktom koji je potpisan u Staroj Pazovi određeni su suvlasnički delovi sportskog kompleksa, pri čemu je učešće države ''samo'' 17 odsto

  • 2
Stara Pazova: Sportski centar - Kuća Fudbala Foto: Panoramio/BokicaK

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić i predsednik opštine Stara Pazova Ðorđe Radinović potpisali su ugovor kojim se definiše vlasništvo nad Kućom fudbala.

Ovim aktom, koji je ministarka Marić potpisala u ime Republike Srbije određeni su suvlasnički delovi sportskog kompleksa na čijoj su izgradnji udruženim snagama radili Ministarstvo omladine i sporta, FSS i opština Stara Pazova.

- Potpisivanje ovog Ugovora rezultat je odluke Vlade Srbije iz 2009. godine i predstavlja brigu države o uloženim sredstvima, odnosno o 17 odsto učešća države -  izjavila je ministarka.

Prema njenim rečima, Ministarstvo omladine i sporta učestvovalo je u izgradnji prve i druge faze ovog objekta i završilo deo izdradnje treće faze, odnosno tribina.

Kako je istakla, ovaj sportski kompleks predstavlja najbolji primer kako bi država trebalo da brine o sportskoj infrastrukturi koja je u njenom vlasništvu.

Karadžić je dodao da je objekat izgrađen uz podršku FIFA i UEFA i da predstavlja živu kuću srpskog fudbala.

- Ovaj centar koji je postao veoma poznat u celoj Evropi namenjen je svima koji žele da se u njemu pripremaju - rekao je Karadžić.

Radinović je naglasio je da je veoma ponosan na ovaj projekat koji je reprezentativan, ne samo na nivou Srbije, već i šire i dodao da će opština Stara Pazova pokušati da se kandiduje za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona.

Nakon potpisivanja Ugovora, Karadžić je ministarki Marić uručio plaketu za izuzetan doprinos razvoju srpskog fudbala, kao i dres nacionalnog tima sa brojem 64, koji simbolično predstavlja broj polja na šahovskoj tabli.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA