MURINJO SE VRATIO KUĆI: Žao mi je što nema Fergija (FOTO) (VIDEO)

Portugalski stručnjak nije krio sreću prilikom još jednog predstavljanja na ''Stamford bridžu'', ali je istakao da ostaje žal što sa druge strane neće videti legendarnog Škota

  • 0

Žoze Murinjo se vratio kući! Povratak Portugalca u Čelsi fanovi ''plavaca'' dočekali su sa oduševljenjem, a sam Murinjo je ovim ''gestom'' pokazao da ipak može da radi pod patronatom Romana Abramoviča zbog kojeg je i napustio ''Stamford bridž''.

Iako je imao ponude mnogih klubova, pre svega giganata iz Mančestera, kao i Pari Sen Žermena, ''Specijalni'' je istakao da želi da se vrati u klub i kojem ga vole.

- Više nisam ''Specijalan'', sada sam ''Srećan''. Radujem se Čelsiju i Premijer ligi. Prethodne tri godine sam radio u ligi u kojoj se dva tima bore za titulu, a sada sam u ligi gde češće gubiš, ali je takmičenje otvoreno. Došao sam gde želim da budem, ne bih ovo menjao ni za šta - rekao je Murinjo.

Portugalac je poznat kao stručnjak koji svake tri godine menja klub, ali ovoga puta ističe da je došlo vreme da se ''smiri''.

- Pre nisam bio, sada jesam. Takav je moj mentalitet. Ali uradio sam šta sam želeo. Želeo sam da osvojim tri najvažnije lige i Kupa. Pre svega sam želeo iskustvo. Na meni je da se dokažem klubu da mogu da ostanem ovde četiri godine. Nadam se da ću ostati do poslednjeg dana ugovora. Ako klub bude želeo da ostanem, ja ću biti više nego srećan - istakao je Murinjo, koji se osvrnuo i na odlazak Aleksa Fergusona u penziju.

- Razočaran sam što sam se vratio i što na ''Old Trafordu'' neće biti Aleksa Fergusona. Ali Dejvid Mojes ima sjajne uslove i iskustvo i podršku kluba da uradi sjajan posao. Venger je tu i srećan sam zbog toga. Tu su još tri momka - Brendan Rodžers, Stiv Klark i Ander Vilas Boaš. Više sam nego srećan što sam u istoj ligi sa njima. Pelegrini je veoma iskusan, prvi put je ovde, ali ima zrelost i kvalitet - zaključak je Portugalca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA