Zvezda pobedila Partizan u utakmici sa "milion" prekršaja, serija se nastavlja u sredu (VIDEO)

U očajnoj utakmici u kojoj su najviše "stradali" košarkaši i navijači, Crvena zvezda je uspela da slavi sa 81:74 i upropasti očekivano slavlje partizanovaca

  • 5

U Srbiji ništa novo... Najavljeni uragan nas je mimoišao, od planiranog nevremena u Beogradu takođe nije bilo ništa, ali je zato "oluju" u "Pioniru" napravila crveno-bela ekspedicija sprečivši odavno pripremano slavlje navijača i igrača Partizana. Crvena zvezda je preživela u finalnoj seriji i u sredu će imati priliku da pred svojim navijačima anulira kompletan minus. Istina, u najbeznačajnijem prvenstvu, u seriji koju su više obeležili verbalnim prepucavanjima Duško Vujošević i Nebojša Čović, košarkaši su pošteno odradili svoj posao na parketu. U trećoj utakmici finala, Zvezda je pobedila večitog rivala sa 81:74 (20:24, 19:15, 21:22, 21:13).

Ukoliko je potrebno praviti retrospektivu utakmice onde ona može da stane u jednu, eventualno dve rečenice. Partizan je manje grešio, a više pogađao. Zvezda je sve vreme imala problem sa zonskom odbranom crno-belih, a do 28. minuta je bila u igri zahvaljujući penalima kojih je na ovoj utakmici bilo "mali milion" (60 prekršaja. dve tehniče i tri namerne). Posle je ušao Majkl Skot, a sudije "pustile" da se igra...

Sudijska trojka Vojinović, Juras, Jevtović "nije" dozvolila igru, a svaki, ne dodir, već i pogled je sankcionisan. Kriterijum, ako se to tako kaže, nisu menjali do kraja meča što je osakatilo finale i unelo dodatnu nervozu. Ritma nije bilo. Aktivne košarke ni dva vezana minuta i ovo je posledica prepiranja preko medija Vujoševića i Čovića. Opet, trener Partizana je u "najnebitnijem" finalu u istoriji srpske košarke psovao kao kočijaš odgovarajući sudijama na gotovo svaku dosuđenu ličnu za njegove igrače. Psovao, vređao, a tehničku je dobio Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde, koji je uglavnom s nevericom primao odluke sudijske trojke. Trener Vujošević je, koliko puta samo rekao, da će prestati sa odvratnim ponašanjem. Konačno, sudije su se odvažile pa mu u 31. minutu dosudiše tehničku.

Na njegovu sreću Zvezdaši su dali samo jedno od četiri penala, a onda su promašili i napad. No, Zvezda je tada, ako to nekoga interesuje, povela sa 63:61. Međutim, u tom delu igre Partizan je stao, a crveno-beli su serijom 19:3 došli do 67:61.

Ipak, u prva tri-četiri minuta "vezane" i smislene košarke, ne prekidane mnogo od strane sudija, Partizan je stigao i prestigao protivnika (71:70, serija 7:0), ali je Rakočević trojkom vratio nadu armiji zvezdaša da će se igrati i četvrta utakmica. Reinkarnirani Majkl Skot je za nekoliko minuta, pre svega u odbrani, otupeo napad crno-belih i sa dve-tri solo akcije grubo iznenadio sve i svoju ekipu ostavio u igri.

Četvrti meč finala igra su sredu, u 19 sati.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 74:81 (24:20, 15:19, 22:21, 13:21)

PARTIZAN:

Andrić, Lovernj 13 (7 sk), Milutuinović, Vesterman 5, Gordić 5, Lučić 26 (11/14 za jedan, 5 sk, 3 iz), Milosavljević 13, Bogdanović 4, Gagić 2, Musli 6, Đekić, Bertans (indeks -6).

CRVENA ZVEZDA:

Đokić, Subotić 7, Rakočević 18 (5/10 iz igre), Mitrović, Lazić 8, Simonović 3, Milovanović, Savović 12 (5 sk), Katić 12 (6 sk, 3 as), Radivojević 3, Nelson 10 (7 sk), Skot 8 (2/8 iz igre, 9 sk).

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    10. jun 2013 | 18:51

    Гробарима данас радан дан.. Звезда ово добија, добија и 4. утакмицу, али су шансе да добијемо мајсторицу 0,1%..

  • makanja

    10. jun 2013 | 21:41

    Pa kako smo dobili kad nije sudio Obrknezevic? Jel moguce?

  • Uros

    11. jun 2013 | 00:28

    Sudjenje je sramno. Toliko su faulova bez razloga sudili zvezdi... Pustite da se igra, a ne preki pogled - faul. Grobari ce nalupati minuse, ali i sami znate da je tako!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA