Nadal rezervisao kartu za završni turnir sezone!

Nakon povratka na teniske terene, španski teniser iznenadio je sjajnim rezultatima i sebe i sve ljubitelje tenisa. U dosadašnjem delu sezone osvojio je neverovatnih 7.000 poena i već obezbedio mesto u Londonu

  • 1

Španski teniser Rafael Nadal prvi je igrač koji već sada može da rezerviše smeštaj u Londonu pošto je obezbedio učešće na završnom turniru na kojem će tradicionalno igrati najboljih osam sa ATP liste.

Iako je po osvajanju rekordne 8. titule na Rolan Garosu pao za jedno mesto na ATP listi (trenutno peti igrač sveta), Španac je u dosadašnjem delu sezone već osvojio neverovatnih 7.000 poena. Od povratka u februaru Rafa je igrao u finalima svih turnira na kojima je učestvovao (devet), od čega je osvojio sedam.

Drugi u ovosezonskoj ATP trci je najbolji teniser sveta Novak Đoković sa 5.300 poena, čija je pozicija na ATP listi ugrožena od strane Nadala. Osvajač 12 grend slem titula nikada u karijeri nije osvojio završni turnir sezone, a najbliži tom uspehu bio je 2010. godine, kada je poražen od Rodžera Federera.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA