KLJUČ FINALA: Partizanu treba minus, Zvezdi plus poeni!

Najmanje koševa je bilo kada je Partizan dobio sa 71:63, a najviše kada je Zvezda dobila sa 92:78 u prvom meču sezone.

  • 3

Četvrti duel finalne serije između Partizana i Crvene zvezde, dve naše najpopularnije ekipe, igra se za nekoliko sati. Ovoga puta pred navijačima crveno-belih. Prvu priliku da osvoje 12. uzastopnu titulu crno-beli su propustili pred njihovim simpatizerima, a zanimljiv podatak, istina statistički, može da bude važan faktor i u četvrtom duelu.

Naime, večiti rivali su do sada odigrali devet utakmica. Zvezda ima pobedu više, a sve su ostvarene kada je bilo 145 i više poena. Partizan je slavio četiri putu i uvek kada je bilo manje od 145 poena.

Opet, ovo nije ništa novo ako na najjednostavniji način analiziramo način igara obe ekipe. Izabranici Duška Vujoševića igraju sa čvrstim odbranama, bez "lakih" poena, dok igra Zvezde zavisi od brze tranzicije u kojoj Nelson, Rakočević, Radivojević, pa i Skot, uz Simonovića i Savovića za dve-tri sekunde pronađu mesta na protivničkoj polovini.

Naravno, niko ne može da prejudicira rezultat, jer da može, sigurno bi imao kancelariju u centru grada i bio bi najbogatiji čovek u državi, ali je jasno da treneri pokušavaju da koncipiraju akcije i specijale na osnovu sastava sa kojim raspolažu.

Statistike radi, najmanje koševa je bilo kada je Partizan dobio sa 71:63, a najviše kada je Zvezda dobila sa 92:78 u prvom meču sezone.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zuzo

    12. jun 2013 | 09:29

    Nabij zvezdo ovu gamad!!!

  • ja

    12. jun 2013 | 12:24

    Ooooo Davis Bertanse odigraj utakmicu zivota i postigni 30 poena, Dragane odigraj kao i prvu utakmicu a ti Gagicu i ti Vestermane budete li odigrali onako lose bice belaja.

  • ja

    12. jun 2013 | 18:21

    Zvezda je Zlo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA