BLAGOSLOV PRED EP: Košarkašice Srbije posetile Crkvu Svetog Simeona (FOTO)

Starešina hrama, protejerej-stavrofor Radič Radičević, blagosiljao je košarkašice i stručni štab dan pred put u Francusku na Evropsko prvenstvo

  • 3

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije posetila je Crkvu Svetog Simeona Mirotočivog pred polazak na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Francuskoj (15-30 jun).

Tom prilikom starešina hrama, protejerej-stavrofor Radič Radičević, blagosiljao je košarkašice i stručni štab dan pred put u Francusku na Evropsko prvenstvo.

AUTSAJDERI U FRANCUSKOJ

-Idemo u Francusku kao veliki autsajderi. Nas dugo godina nije bilo u evropskoj ženskoj košarci. Imamo i sedam košarkašica koje će po prvi put igrati na prvenstvu, jedna smo od dve reprezentacije koje su dobile najgore termine za odigravanje utakmica.

- Ali to je sve normalno jer mi nemamo neki ugled, ne postižemo rezultate poslednjih godina. Međutim, prva ja, takođe moje košarkašice i saradnici, svi mi smo tu, jer nismo osobe koje beže od odgovornosti i traže alibi u bilo kojoj situaciji.

BORBA DO SAMOG KRAJA

- Ono što je do nas, a to je da dostojno i časno obavljamo svoj posao, taj deo će biti odrađen do kraja. Ekipa će biti na zavidnom nivou borbenosti i zalaganja.

- Sve igračice će biti spremne da učestvuju u poslu koji Srbija ima ispred sebe i spremne su da odgovore na sve zadatke koje nosi sa sobom tako veliko takmičenje - rekla je selektor Marina Maljković.

Boje Srbije na Eurobasketu u Francuskoj braniće: Ana Dabović, Bojana Vulić, Saša Čađo, Dajana Butulija, Ines Ajanović, Ivanka Matić, Jelena Milovanović, Jovana Rad, Milica Dabović, Nevena Jovanović, Sara Krnjić i Tamara Radočaj.

U stručnom štabu pored selektorke Marine Maljković, nalaze se još pomoćni treneri Igor Polenek i Bojan Janković, doktor Đorđe Jelić, fizioterapeuti Dušan Đorić i Maja Petrović, tim menadžer Jadranka Trkulja i član komisije za žensku košarku Dragan Ratković.

Premijerni meč na Eurobasketu Srbija igra u subotu od 12.30 protiv Velike Britanije.

(Telegraf.rs / košarka24.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    12. jun 2013 | 23:38

    I sad će on da baci magiju i one će da pobede

  • Negooo

    12. jun 2013 | 22:37

    Koliko su platili???

  • русија

    13. jun 2013 | 03:54

    магија је на вама глуперде ! камо среће да сви овако раде у овој земљи, много би боље било

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA