INSPIRISANI MASKERANOM: Najluđi crveni kartoni svih vremena (VIDEO)

  • 0

Crveni karton koji je reprezentativac Argentine Havijer Maskerano dobio u kvalifikacionom meču protiv Ekvadora sasvim sigurno spada u jedno od najčudnijih isključenja u istoriji.

Podsetimo, vezista Argentine je isključen zato što je šutnuo vozača medicinskog vozila tokom izlaska sa terena.

Doduše, Maskerano se na kraju izvinio i istakao da nije imao nameru da udari vozača, ali je morao jer je postojala bojazan da zbog brze vožnje ispadne iz vozila.

Inspirisani ovim događajem ''vozimo'' vas kroz istoriju neobičnih crvenih kartona.

Počinjemo sa crvenim kartonom koji je dodeljen pred sam kraj Premijer lige u meču između VBA i Vest Hema kada je fudbaler kluba iz Birmingema Jusuf Mulumbu posle jednog duela napucao Gerija O'Nila, što je glavni sudija kaznio isključenjem.

Kontroverzni Paolo di Kanio nije mogao da zaobiđe ovu listu, s obzirom na to da je zbog guranja Pola Alkoka, dok je igrao za Šefild, dobio 11 mečeva suspenzije.

Crveni karton koji je Nejmar dobio u meču protiv Kola-Kola, dok je igrao za Santos, svakako je jedan od najsmešnijih. Mladi napadač je prilikom proslave gola stavio masku koju je dobio od navijača čime je zaradio isključenje.

Ako je Nejmar imao problem što je stavio masku, Mario Đurovski je zaradio isključenje zato što se skinuo na terenu. Striptiz Đurovskog nije se dopao sudiji koji mu je pokazao put u svlačionicu.

Tuča Kirona Dajera i Lija Bojera iz vremena kad su obojica igrali za Njukasl je nešto što se retko viđalo u Premijer ligi. Epilog tog događaja je isključenje za obojicu.

Možda i najlegendarniji crveni karton svih vremena. Udarac Zidana glavom kojim je oborio Materacija i to u njegovom poslednjem meču je nešto što svakako neće biti zaboravljeno.

Iako nije udario Čabija Alonsa, Pol Skols je zbog samog pokušaja zaradio isključenje u meču ''arhaičnih'' rivala Mančester junajteda i Liverpula.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA