Partizan - najduža "diktatura" u Evropi

Košarkaši Partizana su na vrhu Srbije od 2002. godine, a to znači da su u sredu osvojili 12. uzastopni naslov. Sa ovom brojkom oni su postali vlasnici najdužeg aktivnog niza u Evropi

  • 10

Hegemonija Duška Vujoševića i njegovih izabranika, nastavljena je. Košarkaši Partizana će pehar najbolje ekipe u vitrinama u Humskoj držati i narednih godinu dana. Posle pobede od 3:1 u seriji protiv Zvezde, "crno-beli" su došli do 20. nacionalne titule. Međutim, valja istaći da su Lučić, Bogdanović, Milosavljević i ostali nastavili niz trijumfa.

Košarkaši Partizana su na vrhu Srbije od 2002. godine, a to znači da su u sredu osvojili 12. uzastopni naslov. Sa ovom brojkom oni su postali vlasnici najdužeg aktivnog niza u Evropi.

Sofijski Lukoil Bugarskom vlada od 2003. godine, dok češki Nimburk ima "tek" deset vezanih titula. Gazda u Rusiji je CSKA. "Armejci" su uzeli 11. uzastopnu krunu, a da nije bilo Urala i dva "kiksa", njihova diktatura bi trajala čak dve decenije.

Podsetimo, PAO je u Grčkoj prošle sezone izgubio primat najboljih posle devet sezona i poraz od Olimpijakosa. Prokom je u Poljskoj vladao devet godina, baš kao i Žalgiris u Litvaniji.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    13. jun 2013 | 13:51

    mudri pogledaj malo situaciju,12 godina u basketu,6 godina u fudbalu. Cigani sretan vam 18 rodjendan :)

  • 187

    13. jun 2013 | 18:49

    To sto je zvezda osvajala I ne lici na kosarku koja se igra danas.igrala se napolju I to na sljaci.

  • "SRBIN"

    13. jun 2013 | 20:23

    Cestitke najvecem srpskom klubu na neverovatnom uspehu,12-est godina biti prvak drzave je neverovatna dominacija u kosarci!!! A svih dvanest godina je predsednik KK PARTIZAN Danilovic Predrag legenda i ponos srpske kosarke !!! Ziveo nam Danilovicu 100 godina i hvala na svemu sto si uradio za nas u Srbi i u svetu!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA