Prva sezona trenera koji je posao dobio preko igrice Fudbalski menadžer!

Vugar Huseinzade postao je najmlađi trener u istoriji fudbala, sa samo 22 godine, a u debitantskoj sezoni bio je petoplasirani sa Bakuom u prvoj azerbejdžanskoj ligi

  • 0

Ponekad svako od nas hoće da bude trener, selektor, a pojedini tu potrebu zadovoljavaju igranjem video-igrice Fudbal menadžer. Igranje igrica je za mnoge gubljenje vremena, a dokaz da nije tako je Vugar Huseinzade.

Posle devet godina igranja, na osnovu znanja koje je stekao igrajući igricu Fudbal menadžer, dobio je posao trenera azerbejdžanskog provligaša FK Baku, iako ima samo 22 godine.

- Razgovarao sam sa predsednikom kluba, a on je u šali rekao da će mi ponuditi posao trenera kad budem završio fakultet. Međutim, izgleda da je bio ozbiljan - rekao je Huseinzade.

- Iza mene je prvih šest meseci na mestu trenera. Još učim. Svojevremeno je Žoze Murinjo izjavio da posle toliko godina provedenih u fudbalu i dalje uči nove stvari. Zamislite onda kako se ja osećam - kaže Huseinzade, koji je rođen 1991. u Azerbejdžanu, ali se kao dete preselio u Švedsku, gde je završio školu.

Tim je u prvoj sezoni predvodio do polufinala nacionalnog Kupa, dok je u Ligi osvojeno peto mesto.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA