ZVEZDINI VATERPOLISTI: Doći ćemo opet na Kosovo!

- Nepoštovanje prošlosti nas ne vodi ka svetloj budućnosti, mnogo je energije koje narod ima u sebi, a raspršuje se na gluposti. Treba da vodimo računa o svojoj prošlosti i da se dičimo s njom - rekao je direktor kluba Igor Milojević

  • 3

Posetom manastiru Banjska, vaterpolisti i rukovodstvo Crvene zvezde završili su dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji obećanjem da će ponovo doći.

Vaterpolisti su obišli manastirski kompleks u okviru zadužbine kralja Milutina koji u ovoj godini obeležava sedam vekova postojanja.

Kapiten šampiona Andrija Prlainović je izazvao najviše interesovanja, posebno kod dece koja su ga i ovde dočekala za zajedničku fotografiju i autogram. On je podsetio da su vaterpolisti Crvene zvezde napravili rezultat kome se na početku sezone niko nije nadao.

-Bila je to sjajna sezona za nas igrače i nadam se da ćemo i u narednoj sezoni nastupati u sličnom sastavu - rekao je kapiten crveno-belihm dodajući da su igrači imali smo sjajan doček i to će mi ostati u trajnom sećanju.

- Prvi put sam na Kosovu i Metohiji i to je za mene i moje drugove bila prilika da nešto više saznamo o životu ljudi na ovim prostorima, vidimo da im je teško i drago nam je što smo svojim rezultatom i dolaskom videli na njihovim licima sreću - rekao je Prlainović.

Direktor kluba Igor Milojević rekao je da "živi svoj dečački san" i da je dolazak crveno belih na Kosovu obećanje dato Delijama, koji su od prvog do poslednjeg trenutka verovali u ono u šta mi sami nismo“.

- Srećan sam što smo imali priliku da ispunimo obećanje. Ne mogu da vam opišem kako se čovek oseća, ovakav doček, ta energija, topla atmosfera i mogućnost da podelimo radost sa svojim narodom je za mene iskustvo koje ću pamtiti ceo život – rekao je Milojević.

- Nepoštovanje prošlosti nas ne vodi ka svetloj budućnosti, mnogo je energije koje narod ima u sebi, a raspršuje se na gluposti. Treba da vodimo računa o svojoj prošlosti i da se dičimo s njom. Toliko godina istorije ispisano je na jednom mestu je nešto što našoj deci treba da bude vodilja, jer imamo potpuno pogrešne idelae – rekao je Milojević.

Načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković rekao je da je poseta vaterpolista severu pokrajine dobar gest tim pre što je država Srbija u svetu prepoznatljiva pre svega po uspešnim sportistima.

- Oni su pravi ambasadori države Srbije i na taj način predstavljaju i Kosovo i Metohiju, kao njen sastavni deo - rekao je Nedeljković i izrazio uverenje da će ovakvih poseta biti i u budućnosti.

(Telegraf.rs/S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA