Španović šesta u Oslu, Bolt dominantan na 200 metara (VIDEO)

Srpska atletičarka ostvarila zapažen rezultat u skoku udalj od 6,50 metara na mitingu Dijamantske lige u Oslu * Centralna figura takmičenja Jamajkanac koji je dominirao na stazi

  • 0

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je šesto mesto u skoku udalj na miningu Dijamantske lige u Oslu. Španović je u prvom pokušaju skočila 6,50 metara, ali je to bio i jedini skok srpske rekorderke pošto je zbog stomačnih problema bila primorana da prekine takmičenje.

Pobedila je Britanka Šara Proktor sa rezultatom 6,89 metara ispred Francuskinje Eloiz Lesur sa 6,68, dok je trećeplasirana Ruskinja Jelena Sokolova skočila 6,65 metara.

Najveću pažnju na mitingu privukla je trka na 200 metara u kojoj je dominirao olimpijski i svetski šampion, Jamajkanac Jusein Bolt.

Najbrži čovek sveta potvrdio je da se oporavio od neočekivanog poraza na 100 metara prošle nedelje u Rimu, gde je brži bio Amerikanac Džastin Getlin. Večeras nije imaju jaku konkurenciju, a pobedio je sa vremenom 19,79 sekundi.

Drugo i treće mesto zauzeli su Norvežanin Jasuma Saidi Ndure (20,36) i Britanac Džejms Elington (20,55).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA