EP u plivanju u Debrecinu

Zbog finansijskih teškoća odustao prvo Beč, a sada i suorganizatori Antverpen i Ajndhoven

  • 0

Evropsko prvenstvo u plivanju, sinhronom plivanju i skokovima u vodu, kome je prvo trebalo domaćin da bude Beč, pa je preseljeno u Antverpen i Ajndhoven, neće biti održano ni u Belgiji i Holandiji, a ni u olimpijskom Londonu. Organizacije se prihvatio Debrecin, a termin ostaje nepromenjen (16-27. maj).

Britanski plivački savez je odbio želju Evropske plivačke federacije (LEN), organizatora takmičenja, koja je smatrala da je olimpijsko plivalište sjajna alternativa.

Beč je odustao iz finansijskih razloga. Belgijanci i Holanđani su se takođe povukli pošto su im sponzori okrenuli leđa, a manjak u budžetu već je dostigao pola miliona evra.

Belgija je prvi put trebalo da bude domaćin, a Holandija treći. Bilo je predviđeno da se plivanje i umetničko plivanje održi u Antverpenu, a skokovi u vodu u Ajndhovenu, gde je srpska vaterpolo reprezentacija nedavno postala evropski prvak.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA