Kosovo igralo u Švajcarskoj uz isticanje državnih simbola! Sledi žalba FSS?

Mlada reprezentacija južne srpske pokrajine, na dan posete predsednika FIFA Sepa Blatera, počela učešće na turniru "Vale kup" * U polfinalu poraz od Gane na penale 4:5, u borbi za treće mesto katastrofa protiv Egipta 0:8 * Isticani državni simboli, protivno zaključcima FIFA

  • 3

Kao što je bilo i nagovešteno , mlada reprezentacija Kosova izašla je na međunarodnu scenu. Selekcija južne srpske pokrajine učestvovala je na turniru „Vale kup” u Švajcarskoj u konkurenciji Brazila, Gane i Egipta.

Takmičenje je počelo 12. juna, na dan posete predsednika FIFA Sepa Blatera Srbiji, tokom koje se sastao sa premijerom Ivicom Dačićem i predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem, a tema je bila učešće Kosova na međunarodnim takmičenjima.

Turnir se završio u subotu, Kosovo je osvojilo poslednje mesto posle poraza od Egipta 0:8. Prethodno u polufinalu, Kosovci su namučili Ganu koja ih je eliminisala tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:4.

– FIFA je pre deset meseci na kongresu u Japanu odlučila da sve mlađe selekcije Kosova, van teritorije naše pokrajine, mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale. Nezvanične, znači da se ne intoniraju himne i ne ističu državna obeležja. Odluka se odnosi i na ženske klubove - rekao je povodom toga za "Sportski žurnal" Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

Prvi čovek srpskog fudbala najavio je da će proveriti da li je na turniru u Švajcarskoj u potpunosti poštovana procedura:

- Obratićemo se našoj ambasadi. Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci Svetske fudbalske federacije. U suprotnom uložićemo protest kod FIFA protiv FS Švajcarske -rekao je Karadžić.

Svakako treba očekivati protest jer na sajtu Fudbalskog saveza Kosova postavljene su slike na kojima se vidi da je pre meča protiv Gane isticana zastava Kosova, a izgleda da je intonirana i himna.

Inače, na turniru je pobedio Brazil koji je u finalu savladao Ganu na penale 4:3, pošto je prethodno meč završen 1:1.

(Telegraf.rs / Izvor: "Sportski žurnal")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    16. jun 2013 | 12:49

    ''FIFA je pre deset meseci na kongresu u Japanu odlučila da sve mlađe selekcije Kosova, van teritorije naše pokrajine, mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale''' Pa prvi Brazil nije priznao Kosovo, kako su mogli igrati na tom turniru uopste?

  • LAZAROS

    16. jun 2013 | 15:56

    Kakva žalba,pa vučić je sve dogovorio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA