ADIOS! Independijente u drugoj ligi, prvi put u 108 godina!

Slavni argentinski klub, jedini koji je sedam puta osvajao Kopa libertadores, doživeo tužnu sudbinu, kao nešto ranije River Plejt i naredne sezone takmičiće se u nižem rangu

  • 0

Trofejni argentinski klub Independijente dočekao je najgori trenutak od osnivanja pre 108 godina, porazom od San Lorenca 0:1 u pretposlednjem kolu šampionata ispao je u drugu ligu, po prvi put u istoriji. Navijači na tribinama i igrači na terenu suzama su ispratili ovakav epilog.

U Argentini se ispada na osnovu proseka u poslednje tri sezone i ovo se dugo spremalo. Klub iz Aveljanede odavno je senka nekadašnje veličine, a paradoks je i dalje međunarodno najuspešniji južnoamerički klub, iako mu predstoji takmičenje u nižem rangu.

Indenpendijente je rekorder kontinenta sa sedam trofeja u Kopa libertadores i jedini je klub koji je pobeđivao četiri godine uzastopno  u prestižnom takmičenju. Štaviše u trenutku kada je Indenpendijente1984. po sedmi put pokorio Južnu Ameriku, slavni River Plejt još nije imao nijednu titulu u Kopa Libertadores, prva je usledile dve godine kasnije.

Upravo River je 2011. iskusio ono što se sada dešava Independijenteu, kada se po prvi put preselio u niži rang.

Sa 16 titula prvaka u Argentini "crveni đavoli" su treći najuspešniji klub, iza Rivera (34) i Boke Juniors (30). Isti broj titula ima Rasing sa kojim Independijente vezuje ljuto rivalstvo, pošto su oba kluba iz Aveljanede.

Povodom  ispadanja Independijentea oglasio se, između ostalih, i Serhio Aguero, napadač Mančester sitija, koji je među "crvenim đavolima" počeo da igra fudbal sa devet godina.

- Rekao sam kada je ispao River i ponoviću danas, velikani se uvek vraćaju! Crveni zauvek u mom srcu. Sada više nego ikad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA